sâmbătă, ianuarie 16, 2021
Rusen Anca

Plantele sunt extrem de apreciate pentru proprietățile lor binefăcătoare! Este cunoscut faptul că plantele au mii de beneficii asupra stării de sănătate și au eficiență în foarte multe afecțiuni.

Cu toate acestea, plantele au și anumite efecte secundare de care este bine să ții cont. Află care sunt acestea și ce trebuie să faci pentru a avea doar beneficii de la plante.

De aceea, atunci când ai o afecțiune cronică și ai un tratament bine stabilit de medic, dar vrei să iei și remedii naturale este indicat să întrebi medicul despre aceste remedii.

De asemenea, este bine să ții cont de faptul că remediile din plante nu se administrează pe termen lung sau în doze mari fără acordul unui specialist, cel mai bine al unui fizioterapeut. Concret, plantele sunt excelente remedii dar dacă ai anumite boli cronice trebuie să ții cont de sfaturile specialistului.

Iată la ce să fii atent:

Sunătoarea. Nu trebuie să bei ceai de sunătoare atunci când ai de exemplu, un tratament cu antidepresive, sau când iei pastile pentru insomnie, sau epilepsie. O reacție adversă este sensibilitatea la lumină.

Ginsengul. Trebuie să nu fie luat de pacienții care au hipertensiune. Uneori, dacă este luat pentru mult timp, poate avea ca efecte adverse: diareea, stări de vomă și de greață, dureri de cap și insomnie. Și mare atenție, dacă iei ginseng, nu bei alcool.

Echinacea. Nu se administrează pacienților cu boli autoimune și în cazul celor care au leucemie dau alte tipuri de cancer.

Brusturele. Un posibil efect advers este scăderea glicemiei.

Cătina. Este un bun energizant și poate înlocui cu succes cafeaua, de aceea este bine să fie consumată dimineața și nu seara fiindcă nu vei putea dormi cum trebuie. Iar pe termen lung nu este bine să fie administrată celor care au diaree cronică.

Frunzele de dafin. Nu trebuie puse din abundență în nicio mâncare deoarece pot da cu multă ușurință senzația de vomă.

Cimbrișorul. Deși este foarte bun pentru o mulțime de afecțiuni, în doze mari acesta poate să producă anumite dereglări ale glandei tiroide. Nici pacienții cu hepatită nu trebuie să îl folosească, cel puțin nu fără acordul medicului lor gastroenterolog.