Categories: Ştiri sănătate

Pleci de Sărbători? Iată tot ceea ce trebuie să știi despre formularul digital de localizare. Cum procedezi dacă nu ai o adresă de mail și cu când trebuie neapărat să îl completezi?

Formularul digital de localizare va facilita depistarea infecțiilor COVID în timp util, pentru a limita răspândirea virusului. Persoanele care au fost contacți direcți ai unei persoane infectate, descoperite ulterior, vor fi anunțate de posibilitatea contractării virusului.

Acest formular ar putea deveni obligatoriu, pentru a simplifica procedurile de verificare. Acest document va fi necesar la intrarea în țară și va conține o multitudine de detalii personale, necesare pentru depistarea și localizarea potențialelor infecții.

Astfel, dacă ai călătorit cu o persoană infectată și aceasta a fost descoperită ulterior, vei fi anunțat.

Formularul digital de localizare va fi obligatoriu?

Procedurile ar urma să se simplifice odată cu introducerea noului document obligatoriu pentru toată lumea la intrarea în ţară. Formularul digital de localizare, prescurtat PLF, va fi folosit de mâine şi în România, aşa cum au făcut şi alte ţări europene, ca instrument de identificare rapidă a celor care au intrat în contact cu un eventual caz de COVID-19, anunță RRA.

Pentru completarea documentului va fi necesară mai intâi înscrierea pe platforma plf.gov.ro cu o adresă de email, la care se primeşte un link ce trebuie accesat pentru introducerea datelor personale.

Formularul se foloseşte exclusiv în format digital, nu se tipăreşte, astfel că cei care nu au o adresă de email trebuie să solicite ajutorul unei persoane de încredere care are o astfel de adresă.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Cărbunaru a dat detalii despre document

„Cine completează, aşadar? Orice persoană, indiferent de calea de intrare în România, cei care vin cu avionul, cu trenul sau folosesc mijloacele de transport rutiere sau navale. STS generează acest formular digital automat în baza completării datelor respective.

Când se completează acest formular? Cu maximum 24 de ore înainte de a intra în țară și cu titlu de excepție 24 de ore după trecerea frontierei.

Poate din grabă, poate din neatenție, poate dintr-o conexiune la internet mai slabă să nu fi reușit să rezolve această chestiune până la momentul în care ajunge în fața Poliției de Frontieră.

Persoanele care vor călători în cadrul unei aceleiași familii, dacă merg împreună formularul poate fi completat de un singur membru adult pentru toți membrii familiei.

Pentru copii obligația de completare a formularului le revine părinților, tutorelui sau reprezentantului legal, cu mențiunea că necompletarea formularului digital de intrarea în România se sancționează cu amendă între 2.000 și 3.000 de lei”, a explicat Dan Cărbunaru.

Recent Posts

Epidemie de miopie! Jumătate din populaţia planetei va avea nevoie de ochelari

Cercetătorii estimează că aproximativ jumătate din populația planetei va avea nevoie de lentile de corecție…

o oră ago

Se schimbă tratamentul pentru pacienţii cu diabet. Ţara europeană care a luat decizia radicală

O ţară europeană a luat decizia radicală de a începe să le ofere pacienţilor care…

2 ore ago

ANM, semnal de alarmă: PLOI şi VIJELII de Paște. PROGNOZA detaliată

Meteorologii atrag atenţia că vremea va continua să fie capricioasă, iar temperaturile vor scădea la…

2 ore ago

Decizie-şoc luată de familia marelui fotbalist argentinian Diego Maradona. Un nou raport privind cauzele decesului

Copiii fostului mare fotbalist argentinian Diego Maradona, care a murit în 2020, au cerut justiţiei…

3 ore ago

Cele mai periculoase 3 băuturi pentru diabetici

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), valoarea normală a glicemiei la adulţi este cuprinsă între…

3 ore ago

Medicii din Iaşi au prelevat organe de la un donator din Bulgaria

Agenţia Naţională de Transplant (ANT) anunţă că medicii din Iaşi au transplantat organe prelevate de…

4 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic