Sari la conținut

PNL propune eliminarea impozitului de 10% pe concediile medicale pentru anumite categorii de pacienți.

PNL a depus un amendament pentru eliminarea impozitării cu 10% a concediilor medicale.
Sursă foto: Nicoleta Pauliuc Facebook
PNL a depus un amendament pentru eliminarea impozitării cu 10% a concediilor medicale.

PNL vrea eliminarea impozitului de 10% pe concediile medicale. Astăzi, grupul parlamentar a depus un amendament în comisia de specialitate din Camera Deputaților care să scutească de impozit anumite categorii de pacienți, cum ar fi pacienții oncologici sau femeile care au probleme în timpul sarcinii.

Nicoleta Pauliuc, senatoare PNL: „Grupul Partidului Național Liberal depune un amendament pentru eliminarea impozitării cu 10% a concediilor medicale”

„Astăzi, în Parlamentul României, în comisiile de specialitate, comisia de buget-finanțe și comisia de muncă, grupul Partidului Național Liberal depune un amendament pentru eliminarea impozitării cu 10% a concediilor medicale.

Nu putem accepta, aș spune, ca, în momentul în care un pacient oncologic se îmbolnăvește, merge la tratament, concediul medical pe care statul i-l dă pentru susținerea ca el să meargă mai departe și să obțină victoria cu acest diagnostic, concediul medical, spuneam, să fie impozitat. Și nu numai pentru pacienții oncologici.

Avem o serie de categorii pentru concedii de maternitate și risc maternal, pentru îngrijirea copilului bolnav și așa mai departe”, a declarat senatoarea PNL, Nicoleta Pauliuc.

Măsura a fost contestată și de opoziție. USR a depus o iniţiativă legislativă pentru eliminarea impozitului suplimentar de 10% pe concediile medicale.

Oana Țoiu, deputată USR: „De ce am dat exemplul mamelor angajate care au născut… este că acelea sunt cele mai afectate”

„Toți angajații, în momentul în care sunt în concediu medical o să plătească o taxă suplimentară de 10% – contribuția la asigurări sociale de sănătate.

Practic, o să plătească o taxă la banii pe care îi primesc din contribuția pe care deja au plătit-o ani de zile. De ce am dat exemplul mamelor angajate care au născut… este că acelea sunt cele mai afectate.

Pentru că după o naștere ai dreptul la concediu medical cel puțin 42 de zile după momentul în care ai născut, dar se poate extinde, în funcție de condițiile medicale, chiar și la 120 de zile. Și acolo va fi simțită, practic, cel mai puternic această taxă suplimentară de 10%”, a precizat deputata USR, Oana Țoiu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel