Sari la conținut

Politolog, despre Nelu Ploieșteanu și Gabi Luncă: „Au murit uciși de admiratorii lor la fel de proști ca și ei”. Ce îi reproșează Guvernului Cîțu

Politolog, despre Nelu Ploieșteanu și Gabi Luncă: „Au murit uciși de admiratorii lor la fel de proști ca și ei”. Ce îi reproșează Guvernului Cîțu

Reputatul politolog atrage atenția, potrivit România Curată, că Guvernul a gestionat întreaga pandemie cu o serie de măsuri haotice, măsuri care au adus daune atât oamenilor, dar și economiei.

Alina Mungiu- Pippidi consideră că Guvernul Cîțu ar fi trebuit, printre altele, „să ceară Facebook România să blocheze toate dezinformările”.

Ce îi reproșează Alina Mungiu-Pippidi Guvernului Cîțu

Cine plătește pentru lipsa unei carantine adecvate în București, unde toate terasele sunt deschise și înghesuite, nu doar cea pe care vicepremierul Barna mestecă în compania artiștilor, că așa e cu oamenii mari, ei discută afaceri doar la masă?

Pe cifrele oficiale, și ele manipulate de absența oricărei politici a testelor, Bucureștiul are incidența 7 la mie, în Germania terasele stau închise pînă se coboară sub 0.5. Cine plătește pentru lipsa unei precizări clare a numărului de persoane pe suprafață care pot intra într-un magazin, dacă insistați să țineți deschise toate magazinele, cînd pînă la Paște ar trebui închis tot ca să avem un Paște liniștit?

Cine e de vină că nu s-au introdus reguli de ventilare, și frizeriile lucrează pline cu ușile închise, ca și mijloacele de transport în comun, protejate doar de frica oamenilor să se urce în ele? Dăm vina pe idioți de pe Facebook care au răspîndit zvonuri că oxigenul nu e bun, dar unde e desenul animat sau infograficul cu cum ajută oxigenul, deși guvernul aruncă cu bani în presă non stop.

Cine ar fi trebuit să ceară Facebook România să blocheze toate dezinformările astea? Cine e de vină că nu știm cîți pacienți supraviețuiesc de la ATI, și nu avem ca în Germania un raport zilnic cu intrările și ieșirile, fie de oameni vindecați, fie de oameni decedați?

Unde a fost comunicarea Ministerului Sănătății cerînd medicilor de familie să achiziționeze oxigenometre degetar și să spună pacienților cînd e momentul optim să se sperie și să ceară oxigen? Cine e de vină că din București și la incidența de peste 7 la mie au continuat să se reverse zeci de mii de oameni spre provincie și Valea Prahovei, ducînd infecții peste tot? Fiecare doi oameni dintr-o sută infectați care au murit ca urmare a acestei propagări sunt din vina autorităților, atît de inepte că se gîndesc cum să vaccineze cu prioritate ospătarii, ca să continue să aibă terase răspîndind infecții, ba să mai deschidă și restaurante”, a punctat politologul.

Politolog, despre Nelu Ploieșteanu și Gabi Luncă: „Au murit uciși de admiratorii lor la fel de proști ca și ei”

Alina Mungiu-Pippidi a vorbit, de asemenea, despre „vinovații” în cazul morții lui Gabi Luncă, respectiv Nelu Ploieșteanu.

„Să fie clar, unii oameni și-au făcut-o cu mîna lor, deci nu merită nici un oficial învinuit de ce li s-a întîmplat lor. Nelu Ploieșteanu și Gabi Luncă au continuat să cînte la nunți cu toate interdicțiile, evident fără mască de protecție, și au murit uciși de admiratorii lor la fel de proști ca și ei, care i-au strîns în brațe, le-au sărutat mîna și le-au adus pahare cu întăritor. Cînd nu le-au băgat bancnote în mînă.

Familiile îndurerate mai bine preveneau toate astea, decît să se lupte după moarte cu autoritățile pentru corpurile contaminate. Libertatea să îți lași părinții și bunicii să moară cu zile nu face parte din nici un catalog cunoscut al drepturilor omului, dar pe lîngă ei nu trebuie să moară și cei de la morgă sau pompe funebre.

Din Evul Mediu oameni bravi, de la aristocrați la medici de oraș s-au luptat cu biserica pentru a obține schimbări de reguli în timpul epidemiilor ca să stăvilească infecțiile. Unii cu prețul excomunicării. Și biserica de azi nu mai e cea medievală, deci numai un om cu desăvârșire needucat ia steagul creștinismului ca să lupte cu lupta cu epidemia.

Creștin nu e egal idiot, și nu a fost niciodată. Și dacă vreți să vă luptați cu guvernul, luptați-vă să salvați vieți, nu cadavre”, a scris Alina Mungiu-Pippidi.

România, pe locul 7 din coadă privind ținta de vaccinare a statelor membre de la finele verii

România e pe locul șapte din coadă la prognoza Politico privind ținta de vaccinare a statelor membre de la finele verii. (…) Deci nici iluzia că vaccinarea va prinde din urmă cumva brambureala nu mai ține..

Pe scurt, deși producem morți în plus, parte din vina guvernului că e laș și inept, parte din vina populației, care pare să nu aibă alt ideal în viață decît chefuiala, și e încurajată de unele televiziuni pe această cale curat creștinească, Party to Death, nici măcar nu le producem pe termen limitat.

Distracția se întinde și la toamnă, cu cei doi la sută morți corespunzători (cifre și ele optimiste) care se vor tot aduna. În schimb am băgat pe 30 de zile la închisoare vreo 15 persoane care protestau legal, unele care nu spărseseră nici o vitrină. Adică suntem lași, dar duri cu represiunea, că pe fond guvernului îi pasă doar de un lucru, să rămînă în funcție. Și unii dintre cei reprimați vor da în judecată membrii guvernului”, a mai scris Alina Mungiu- Pippidi. 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel