Categories: Ştiri sănătate

PORTRET DE MEDIC „E groaznic să pierzi un pacient! Numai timpul de ajută să treci peste această durere!” – interviu cu medicul primar în Chirurgie Cardiacă și a Vaselor Mari, Theodor Cebotaru –

A știut că vrea să ajungă doctor încă din clasa a IV-a, când, la ora de biologie, a început să disece broaște. Aduna șerpi și șobolani de pe camp pe care îi diseca pe masa de ping-pong din spatele blocului. Cât a studiat Medicina, la Cluj, și-a ales deja exemplul de urmat: profesorul Constantin Ciuce, un om extrem de serios, un adevărat profesionist care “de dimineața până seara, în fiecare zi, vedea bolnavii”.

Theodor Cebotaru a urmat îndemnul maestrului său și a ales să se specializeze în chirurgie cardio-vasculară. Tenacitatea cu care și-a urmărit scopul de a salva vieți chiar și atunci când acest lucru pare imposibil l-a adus în situația de a realiza foarte multe intervenţii de revascularizare miocardică pe cord bătând, de schimbare valvulară cardiacă, operaţii de plastie mitrală sau aortică, anevrisme de ventricul stâng operate, disecţii de aortă, operaţii vasculare, operaţii de chirurgie toracică. Apogeul l-a constituit însă tratamentul hibrid, în condiții de urgență, al unui anevrism voluminos al arcului aortic, la un pacient de 82 de ani. O intervenție de excelență realizată la Cardiac Center al Spitalului Monza, din Capitală, sub supravegherea medicului Theodor Cebotaru, șef Secție Chirurgie Cardiovasculară, care a reprezentat o premieră medicală în România. Despre această experiență deosebită, dar și despre OMUL dinlăuntrul medicului cu cea mai mare experiență din România în cord bătând și plastie de valvă mitrală, a acceptat Theodor Cebotaru să dezvăluie cititorilor revistei „Doctorul zilei”. Povestirea acestuia o puteți afla în nr. 24 al revistei, care se va distribui împreună cu cotidianul „Evenimentul zilei” în data de 23 decembrie 2014.

Recent Posts

Ce acte să depui ca să primești bani în plus la pensie, în funcție de vârsta pensionării

Ce acte să depui ca să primești bani în plus la pensie. Numeroși pensionari sunt…

49 de minute ago

Tipurile de cancer care se moștenesc cel mai frecvent

Ce tipuri de cancere se moștenesc. Cancerul, una dintre cele mai temute boli ale secolului…

o oră ago

Cel mai încărcat energetic loc din România. Cei care ajung acolo se revigorează brusc și se pot vindeca de boli

Locul din România cu cea mai puternică încărcătură energetică se numește Gura De Rai, iar…

2 ore ago

Alimente bogate în estrogen natural benefice pentru femeile la menopauză

Estrogen natural. După 45 de ani, femeile se apropie de menopauză și au nevoie de…

2 ore ago

DNA a anunțat că IPS Teodosie a fost trimis în judecată pentru corupție

IPS Teodosie, trimis în judecată pentru corupție. Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a fost trimis în…

3 ore ago

Medic: Lipsa acestor două vitamine poate cauza varice și vânătăi

Varice, vene sparte și vânătăi pe picioare din senin. Nu-ți amintești de vreo lovitură puternică,…

3 ore ago

Citeste si: