Sari la conținut

Poveste pe care nu o va uita nimeni: O femeie a născut acasă. „Totul a fost fenomenal!”

Bebelus
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Poveste pe care nu o va uita nimeni. O româncă, stabilită în Spania, a născut, duminică, acasă. „Totul a fost fenomenal!” Inițial, Diana s-a hotărât să nască acasă. Motivul? „Pentru confort”, spune soțul ei, Antonio.

Cuplul, de naționalitate română, mai are o fiică de 15 luni, Antonia Norica, care încă este alăptată și mama ei nu a vrut să fie despărțită de ea nici măcar pentru scurt timp.

Poveste pe care nu o va uita nimeni: „Totul a fost fenomenal!”

Românca era deja absolut hotărâtă să nască în spital când povestea a luat o nouă întorsătură. Totul s-a întâmplat foarte repede și dorința micuței de a veni pe lume a prevalat asupra dorinței ei. Tatăl era la serviciu, în afacerea pe care o conduce, în timp ce mama era acasă cu „responsabilități materne”.

„O țineam pe Antonia în brațe când am început să am contracții, așa că l-am sunat pe soțul meu, care lucra, să vină acasă să pregătească totul”.

Tânăra mama: Mi s-a rupt apa

Tatăl și surioara mai mare au tăiat împreună cordonul ombilical. Cu Antonia în brațe, Diana a observat că micuța avea sânge în picioare.

„Mi-a fost necunoscută situația pentru că nu mi s-a rupt apa și nici nu am expulzat dopul mucos (n.r. – ceea ce este obișnuit când colul uterin începe să se dilate). Așa că am sunat rapid la 112 și a venit echipa medicală, formată din doi asistenți și doi medici”, povestește tânăra mamă.

Când soțul ei a venit acasă, Agatha Emina s-a născut deja și se odihnea în brațele mamei sale.

La 20 de minute după naștere, Antonia și Antonio au tăiat împreună cordonul ombilical al Agatei. Un moment cu totul special pe care familia îl prețuiește de parcă ar fi o comoară. Între timp, Diana se odihnea după o naștere care „a fost fenomenală”.

„Fetița a ieșit din trei împingeri și suferința a fost ca cea de la prima naștere, poate puțin mai mult”, spune ea, încă foarte emoționată. O oră de suferință care, pentru ea, nu a fost nimic în comparație cu fericirea de a-și întâlni în sfârșit bebelușa.

„Nu sunt un super-erou, sunt doar o femeie care nu se teme de fenomenele naturii”, remarcă Diana, care amintește că „au trecut 20 de ani de când nu s-a născut niciun copil acasă în Selorio”, până duminică, potrivit elcomercio.es.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel