duminică, iunie 13, 2021

Povestea Mariei este cunoscută în întreaga țară, după ce tânara în vârstă de doar 19 ani, a fost diagnosticată cu o tumoră rară la creier, în urmă cu o lună de zile.

Medicii au reușit cu succes să o opereze

pe tânara studentă la medicină și să îi redea o nouă șansă la viață. Neurochirurgul Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, a scris pe pagina de Facebook a spitalului că echipa pe care o conduce a reușit să o readucă la viață pe Maria.

Tânăra a intrat brusc în comă profundă pe 9 aprilie

Pe 9 aprilie, Mariei i s-a făcut brusc rău și a intrat în comă profundă. Un elicopeter SMURD a transportat-o de urgență la Iași. Medicii de la Spitalul de Neurochirurgie au descoperit că avea o tumoră la nivelul trunchiului cerebral, situată între creier și măduvă,

un chist tumoral de 4 cm, un tip de tumoră extrem de rar, potrivit monitorulsv.ro.

Maria MARICI, pacientă
“Vreau să îi mulțumesc domnului doctor Lucian EVA pentru că m-a operat și mi-a salvat viața și o să îi fiu recunoscătoare pentru totdeauna. Cu ajutorul domnului doctor și al echipei sale m-am trezit chiar foarte repede. Nu se așteptau să mă trezesc așa de repede, dar m-am trezit în trei zile și totul a fost bine.
Recuperarea merge foarte bine. În spital sunt condiții foarte bune, foarte curat, totul aranjat, nu am ce să reproșez nimănui. Transmit tuturor pacienților să aibă încredere,

să vină aici în spital pentru că doctorii și tot personalul se comportă foarte frumos.

Spitalul de Neurochirurgie din Iași cred că este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai bune spitale și nu le transmit decât să aibă încredere, să vină aici și o să se facă bine.”, a declarat Maria MARICI, pacientă.
Doctor în Neurochirurgie, Șef Lucrări, dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași
“Maria este dovada vie a faptului că minunile există. În momentul în care s-a adresat spitalului nostru, în urmă cu aproximtiv o lună de zile și a fost

operată în urgență, echipa medicală nu i-a dat foarte multe șanse.

Am intervenit chirurgical pentru că era singura ei șansă să trăiască. Astăzi este pe picioarele ei și când spun pe picioarele ei, o spun la modul propriu. S-a reintegrat social, urmează cursurile Facultății de Stomatologie din Iași online. Și cel mai probabil în perioada următoare va fi integrată din toate punctele de vedere în societatea în care trăiește.
Spitalul de Neurochirurgie din Iași este o poveste cu și despre oameni. În afară de intervențiile chirurgicale complexe care se realizează în acest spital,

ceea ce avem prioritar este viața fiecărui om care se adresează acestui spital.” a declarat Doctor în Neurochirurgie, Șef Lucrări, dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași.

Operația a durat aproximativ trei ore

„Am intrat cu ea în sală pe baza unui examen la computerul tomograf. Bănuiam ce are, dar nu am putut face RMN din cauză că tânăra avea un aparat dentar. Operația a decurs bine, post operator a fost două zile paralizată, dar s-a recuperat și merge spre bine. Starea ei este stabilă acum. Împreună cu echipa medicală am reușit să eliminăm complet tumora, lucru care a dus la o nouă șansă la viață pentru tânăra de 19 ani”, a spus mediat după operație neurochirurgul Lucian Eva.

 

Ultimele stiri

Parteneri