vineri, decembrie 3, 2021

Vaccinații, dați afară din Biserică. Doi preoţi de la sat, din județul Botoșani, sunt acuzaţi că le-au cerut enoriașilor vaccinaţi să plece din lăcaşurile de cult și le-au smuls măștile de pe față celor care le purtau, a declarat, luni, directoarea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a județului, Monica Adăscăliţei, potrivit Agerpres.

Cele două cazuri au fost sesizate în două localități din județ, iar pe adresa instituţiei DSP, mai multe persoane au făcut reclamații, însoţite și de imagini video.

Te-ar mai interesa: Fructul pe care Mihaela Bilic îl recomandă zilnic:...

Totul a fost filmat

„Chiar avem nişte reclamaţii la nivelul DSP legat de faptul că, în două localităţi din judeţul Botoşani, preotul în timpul slujbei a recomandat ieşirea din biserică a persoanelor vaccinate, li s-a atras atenţia să nu poarte mască, chiar li s-a smuls masca de pe faţă. Vom face o anchetă în cursul acestei săptămâni şi vom lua legătura şi cu conducerea bisericii la nivelul judeţului Botoşani. Sunt şi filmaţi, sunt şi poze”, a afirmat Adăscăliţei.

Directorul DSP a mai susținut că astfel de sesizări au fost transmise şi de unii dintre medicii de familie. Adăscăliței a precizat că astfel de cazuri nu sunt „peste tot” și că sunt și preoţi care „susţin această activitate de vaccinare”.

Te-ar mai interesa: De ce neapărat necesar să faci o ecografie tiroidi...

„Sunt anumite zone, nu peste tot, pentru că avem şi preoţi care susţin această activitate de vaccinare şi chiar le recomandă enoriaşilor, dar avem şi aceste excepţii şi vom încerca să avem o discuţie în această săptămână cu reprezentanţii bisericii”, a adăugat Monica Adăscăliţei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri