Sari la conținut

Preotul Vasile Ioana: „Biserica este un altfel de spital. Un spital de vindecare a sufletelor oamenilor”

Preotul Vasile Ioana: „Biserica este un altfel de spital. Un spital de vindecare a sufletelor oamenilor”

Religia creștin ortodoxă a poporului român este o religie a iubirii, a comuniunii, a dragostei de aproape, a grijei pentru cel de alături. Vasile Ioana, preot la Biserica Sfântul Nicolae din București, spune că anul acesta oamenii sunt mai setoși de Dumnezeu. Acesta a declarat pentru Antena 3 că trebui să luăm de la Sfânt Nicolae „modelul acesta de iubire uriașă față de nevoile oamenilor”.

„Pentru că Biserica este un altfel de spital. Biserica este un spital de vindecare a sufletelor oamenilor. Și sufletele oamenilor simt bucuria prezenței lui Dumnezeu. Și atunci vin cu mai multă sete. Noi, slujitorii lui Dumnezeu, nu facem decât să-i primim cu brațele deschise și cu iubirea noastră, după modelul Sfântului Nicolae, care a fost un iubitor. Este cel mai iubit Sfânt din toată creștinătatea. Pentru că el i-a iubit pe oameni, a iubit poporul și poporul l-a iubit pe el.

De aceea, cred că ar trebui să luăm de la Sfânt modelul acesta de iubire uriașă față de nevoile oamenilor și să îi iubim pe oameni așa cum sunt. Să nu-i judecăm, pentru că uneori judecăm prea aspru și când judecăm ne răcim, se răcesc inimile”, a declrata preotul Ioana.

Cum trebuie să fie un bărbat adevărat în ochii femeii lui - Părintele Vasile  Ioana - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"

Preotul Vasile Ioana: „Nu întâmplător astăzi e ziua alegerilor”

Preotul Bisericii Sfântul Nicolae din București a mai spus că nu e o coincidență faptul că ziua alegerilor este chiar de ziua Sântului Nicolae. Modelul conducătorului desăvârșit, în opinia preotului, este cel al bărbatului care apără credința, neamul românesc, poporul și sărmanii.

„Poate că nu întâmplător astăzi e ziua alegerilor. Și politicienii noștri ar trebui să îl ia model pe Sfântul Nicolae. Pentru că el ar fi modelul bărbatului desăvârșit. Pentru că el trebuie să apere credință, trebuie să apere neamul românesc și trebuie să apere poporul și sărmanii. Atât de important ar fi că oamenii să simtă bucuria prezenței lui Dumnezeu și în cei care ne conduc.

Poate că nu întâmplător noi, românii, ne alegem astăzi pe cei care ne conduc în următorii patru ani. Pentru că politică Bisericii este politică rugăciunii. Noi ne rugăm pentru conducătorii noștri pentru că ei să fie cu mintea întreagă, cu echilibru, cu discernământ. În acest fel să iubească acest popor și să simtă poporul că este reprezentat”, a mai spus preotul Ioana.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.