marți, ianuarie 25, 2022

Imunitatea colectivă este detaliul care ne va ajuta să ne întoarcem la lumea pe care o știam. Aceasta poate fi dobândită foarte repede și ușor cu ajutorul vaccinului anti-COVID, susțin specialiștii.

Pentru acest lucru, însă, este necesar ca majoritatea oamenilor, la nivel global, să se vaccineze anti-COVID.

Joe Biden, președintele S.U.A., a susținut că este necesat ca întreaga populație a lumii să se vaccineze pentru a elimina complet efectele negative ale pandemiei de coronavirus.

Te-ar mai interesa: Măsurile împotriva virusului, o aberație. Autorită...

Cu atât mai mult după apariția variantei Omicron, care este mult mai contagioasă decât orice altă tulpină SARS-CoV-2.

Vaccinarea întregii lumi, necesară

Preşedintele Biden a afirmat că nou-identificata tulpină de coronavirus este un motiv de îngrijorare, dar nu de panică. Într-o adresă televizată de la Casa Albă, preşedintele american a declarat că, în prezent, este nevoie ca şi restul lumii să fie vaccinată.

“Pentru a învinge pandemia, trebuie să vaccinăm şi restul lumii. Iar America este lider al acestui efort. Am donat altor ţări mai multe doze de vaccin decât toate celelalte ţări din lume la un loc. Mai mult de 275 milioane de vaccinuri. Către 110 ţări”, a declarat el, potrivit RADOR.

Te-ar mai interesa: O tânără a murit la doar 25 de ani după ce a luat ...

Anterior, Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a afirmat că noua tulpină a subliniat necesitatea pentru solidaritate globală în contextul pandemiei.

Pfizer lucrează la un nou vaccin

Compania americană Pfizer, pe fondul apariţiei tulpinii de coronavirus Omicron, a început dezvoltarea unui nou vaccin anticoronavirus, care ar putea fi creat în mai puțin de 100 de zile, a declarat șeful companiei, Albert Bourla.

Te-ar mai interesa: Anunț pentru părinți! Testarea rapidă în școli. Co...

Potrivit afirmaţiilor sale, există probabilitatea ca vaccinurile existente să fie mai puțin eficiente împotriva noii tulpini. Drept urmare, ar putea fi necesare noi vaccinuri.

„Am început activitat de vineri. Vineri, am făcut o matrice ADN, care reprezintă prima parte a procesului de dezvoltare a unui nou vaccin. Am declarat de multe ori că putem obține un vaccin în mai puțin de 100 de zile” – a declarat Bourla, la postul de televiziune CNBC.

Te-ar mai interesa: Cel mai bun remediu împotriva depresiei. Nu te aşt...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private