duminică, august 14, 2022

Secretarul de Stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a declarat că datele statistice de la acest moment ne arată că ne îndreptăm vertiginios spre valul al patrulea al epidemiei de coronavirus, val deja resimțit în multe state europene. Conform acestuia, începând cu luna septembrie ne vom aștepta la 1000 -1500 de cazuri pe zi. Creșterea numărului de cazuri se va datora în mare parte tulpinei Delta.

Te-ar mai interesa: Rugăciune specială către Sfânta Maria. Ce se întâm...

„Cifrele bilanțului epidemiologic din România arată o tendință de creștere.  Media numărului de cazuri pozitive pe ultimele șapte zile a depășit 100. Nu am mai atins acest plafon de la mijlocul lunii iunie, când era un trend descrescător. Procentul de teste pozitive din totalul de teste efectuate – duminică eram la 0,54 la sută, luni suntem la 0,74 la sută, probabil în zilele următoare vom ajunge la procentul de 1 la sută teste pozitive din testele efectuate. Nu am mai atins acest procent tot așa, de la începutul lunii iunie, când eram pe un trend descendent”, a arătat Andrei Baciu.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre relația dintre Alain Delon și Ramo...

Motivul pentru care tinerii sunt ținta acestui nou val

„Un lucru care iese în evidență de departe este faptul că pe intervalul de vârstă 20-39 de ani avem cea mai mare creștere a numărului de cazuri noi de la o săptămână la alta, deci la tineri. Spre exemplu, săptămâna trecută în comparație cu acum două săptămâni avem o creștere de 139 la sută. În cifre absolute, sigur, nu este foarte mult, însă vorbim de un început de creștere a numărului de cazuri și vorbim practic de elementele care au, poate, validitate din punct de vedere științific”, a subliniat secretarul de stat.

Te-ar mai interesa: 4 motive care te împing la DIVORȚ: Nivelul scăzut ...

Explicația din spatele acestui detaliu este dată de ceea ce se întâmplă în realitate: oamenii călătoresc, e perioada concediilor, se călătorește în Europa, unde putem să călătorim cu certificatul digital, te întâlnești cu oameni care vin din zone cu risc suplimentar, oameni cu care nu te-ai întâlni în mod normal. Dacă ai contractat virusul, sigur că la întoarcerea în țară se va vedea ușor-ușor și la noi, așa cum s-a întâmplat de altfel și vara trecută”, a explicat Andrei Baciu la Digi24.

Te-ar mai interesa: Beneficiile foliei de aluminiu pentru sănătate. Li...

Specialiștii de la INSP au făcut însă o analiză și trendul actual din România se încadrează într-un al patrulea scenariu, dat de caracterisiticile unei tulpini Delta care este cu 50 la sută mai contagioasă decât tulpina inițială, de unde și posibilitatea de avea undeva la peste 1.000 – 1.500 de cazuri pe zi la vârful acestui val 4, care poate să vină undeva pe la sfârșitul lunii septembrie, a arătat Andrei Baciu.

Te-ar mai interesa: Momente dificile pentru Gabriela și Dani Oțil: „Gă...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private