vineri, martie 24, 2023

Prima localitate de lângă București unde sunt impuse restricții. Capitala, tot mai aproape de valul 4.

Prima localitate de lângă București în care sunt impuse restricții în valul 4 al pandemiei este Chiajna. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Ilfov a dispus o serie de măsuri, care vor intra în vigoare începând de sâmbătă, 4 septembrie, în Chiajna. Vineri, în această localitate, incidenţa Covid cumulată la 14 zile a ajuns la 2,12 la mia de locuitori.

Te-ar mai interesa: Atenție! Riști închisoare dacă mai rupi aceste PLA...

Prima localitate de lângă București unde sunt impuse restricții

„Având în vedere faptul că la nivelul comunei Chiajna s-a înregistrat o valoare a ratei de incidenţă cumulată calculată la 14 zile de 2,12/1000 locuitori, în urma propunerii Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Ilfov, astăzi, 03 septembrie 2021, a avut loc şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov, în cadrul căreia a fost adoptată hotărârea nr. 150 privind măsurile dispuse pentru localitatea Chiajna”, se arată în comunicatul prefecturii Ilfov.

Printre măsurile care vor intra în vigoare la noapte sunt:

  • reducerea numărului de spectatori la competiţiile sportive şi la evenimentele culturale
  • impunerea măsurilor de protecţie la toate evenimentele publice.
  • evenimentele private vor fi organizate respectându-se numărul limită de participanţi,
  • în spaţiile publice, pieţe, staţii de autobuz şi mijloace de transport, purtarea măştii de protecţie este obligatorie.

Potrivit reglementărilor legale, la scăderea incidenţei COVID-19 sub 3 la mia de locuitori pot fi deschise restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele şi cazinourile la interior la capacitatea de 30%, în intervalul orar 6.00 – 22.00.

Te-ar mai interesa: Cum îți dai seama că ai intestinele pline de toxin...

Alin Stoica: La pragul de 1 la mie nu sunt măsuri sanitare noi

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a spus că până în acest moment nu se impun măsuri suplimentare sau restricții şi se așteaptă prelungirea stării de alertă.

„La momentul acesta suntem sub 1 la mie, dar nici la pragul de 1 la mie nu sunt măsuri sanitare noi. Măsurile sunt luate în funcție de pragurile care sunt prevăzute în Hotărârea de Guvern în acest moment și acele praguri sunt 2 la mie, 3 la mie, 4 la mie şi 7 la mie. Deci până la 2 la mie nu avem în vedere nicio măsură suplimentară de siguranță”.

Te-ar mai interesa: Nu mai consuma aceste alimente! Sporesc inflamația...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private