luni, septembrie 26, 2022

Doi pacienți de la secția ATI a Spitalului din Târgu Cărbunești, unde stația de oxigen s-a stricat vineri dimineața, au murit, a declarat prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu.

”Sunt două persoane decedate, din informațiile pe care le am de la medici, de la directorul Spitalului, acestea nu pot fi asociate cu evenimentul, întrucât erau într-o stare deosibit de gravă și oricum ar fi decedat.

Te-ar mai interesa: Vrei să te asculte Dumnezeu? Pr. Sofian Boghiu: Ți...

Aceste decese s-au întâmplat în jurul orei 06:00 – 06:30”, a declarat Marcel Iacobescu la Antena 3. 

Planul roșu a fost activat vineri dimineața în județul Gorj, unde stația de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbunești, spital Covid, s-a stricat.

”Localitatea Târgu Cărbunești/GJ – la instalația de oxigen a Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești s-a produs o defecțiune. La nivelul unității sanitare sunt internați 152 de pacienți infectați cu COVID-19.

Începând cu ora 07.36 a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

ISUJ GJ va solicita sprijin la structurile din județele limitrofe pentru asigurarea necesarului de oxigen până la remedierea defecțiunii.

Te-ar mai interesa: Bolile de inimă: Factorul de risc „mai puter...

Forțe MAI la fața locului”, transmit autoritățile.

Din cadrul ISU Gorj se deplasează în sprijin 2 autospeciale pentru transport victime multiple și 4 ambulanțe SMURD, cu 16 butelii cu oxigen.

Totodată, din județele limitrofe acționează următoarele resurse:

ISU MH – 3 ambulanțe SMURD
ISU HD – 1 autospecială pentru transport victime multiple
ISU DJ – 1 autospecială pentru transport victime multiple, 1 ambulanță SMURD
ISU VL – 1 microbuz, 2 ambulanțe SMURD.

Te-ar mai interesa: Tensiunea arterială. Numerele la care trebuie să f...

”Instalația de oxigen a cedat în jurul orei 06:00. Firma de mentenanță urmează să acționeze în aproximativ 2 ore.

Au fost aduse tuburi de la spitalul din Târgu Jiu, de la Ambulanță, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, a fost declanșat planul roșu, am solicitat domnului Arafat ajutor.

Primim ajutor de la județele învecinate, bolnavii au fost transferați rând pe rând în ambulanțe și transferați către alte spitale. Asistenții și cadrele medicale acordă tot suportul, aleargă cu tărgile și scaunele din secții către ambulanțe, ca timpul de răspuns să fie cât mai scurt.

Te-ar mai interesa: Vestea pe care credincioșii trebuie să o afle! Mân...

Toți bolnavii au fost trecuți pe butelii de oxigen. În acest moment niciun pacient nu și-a pierdut viața”, a declarat Marcel Iacobescu, prefectul județului Gorj.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private