joi, mai 26, 2022

Simptomele precoce ale bolii Alzheimer pot apărea cu până la 18 ani înainte ca boala să fie diagnosticată oficial, sugerează un studiu ale cărui rezultate au fost publicate în revista Neurology, informează forbes.com.

Cercetătorii au efectuat un test de memorie și de abilități de gândire, din trei în trei ani, timp de 18 ani, pe 2.125 de persoane cu vârsta medie de 73 de ani. Toți participanții la test au fost americani de origine europeană sau afro-americani și nici unul nu a fost diagnosticat cu Alzheimer atunci când a început studiul.

Te-ar mai interesa: Ai un ten cu tendință acneică? Iată ce alimente tr...

Pe parcursul studiului, 23 la sută din afro-americani și 17 la sută dintre cei cu origini europene au dezvoltat Alzheimer. Cei care au înregistrat în primul an al studiului rezultatele cele mai slabe la testele de memorie și de abilități de gândire au prezentat un risc de 10 ori mai mare de a dezvolta boala.

„Schimbările în gândire și memorie care preced simptomele evidente ale bolii Alzheimer încep cu decenii înainte”, a declarat autorul studiului Kumar B. Rajan, de la Rush University Medical Center din Chicago. „Deși nu putem detecta în prezent astfel de modificări la indivizii cu risc, am fost capabili să le observăm în cadrul unui grup de indivizi care au dezvoltat în cele din urmă demență din cauza bolii Alzheimer”, a precizat specialistul.

Te-ar mai interesa: Raport UNICEF: cum au ajuns țările bogate ale lumi...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private