Sari la conținut

Prințul Harry: Am fost născut ca „piesă de schimb” pentru William, în caz că ar fi avut nevoie de un transplant

Harry
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
reacția lui Harry, după ce tatăl său a fost diagnosticat cu cancer

Cartea „Spare” a Prințului Harry, care a fost lansată în mai multe țări, simultan, pe 10 ianuarie, pare să spargă tabuu-ri și să tulbure apele Casei Regale din Marea Britanie, într-un mod nemaiîntâlnit până acum.

Ca și cum nu ar fi fost de ajuns toate acuzațiiile de rasism și agresiune făcute până acum, Prințul Harry a detaliat și motivul pentru care și-a numit cartea „Spare” (Rezervă).

Prințul Harry: Am fost născut ca „piesă de schimb” pentru William

Cel de-al doilea fiu al Regelui Charles a avut tot timpul sentimentul că este o „rezervă”. Încă de la început, Harry povesteşte despre modul în care tatăl său, acum regele Charles, i-ar fi spus soţiei sale, prinţesa Diana, în ziua naşterii lui Harry: „Minunat! Acum mi-ai oferit un moştenitor şi o rezervă – treaba mea este gata”.

Prințul Harry susține, nici mai mult, nici mai puțin, că a crescut știind că s-a născut pentru a-i oferi fratelui său mai mare, prințul William un organ în cazul în care ar fi avut nevoie de transplant.

„Am fost adus pe lume în cazul în care i s-ar fi întâmplat ceva lui Willy”, a spus el, susținând că părinții și bunicii săi chiar se refereau la el și la fratele său ca „moștenitor și rezervă” ca o formă de „stenogramă”.

Harry spune că a crescut cu misiunea de a oferi o sursă de distragere a atenţiei, şi în caz de nevoie, ca „o piesă de schimb”, cum ar fi, un rinichi, o transfuzie de sânge sau măduvă osoasă.

Problemele de sănătate ale Regelui Charles

Mai mult, Prinţul Harry, a încălcat protocolul regal, detaliind problemele de sănătate ale Regelui Charles.

Acesta a scris despre cum tatăl său s-a luptat cu „dureri constante de gât și de spate”, pe care le-a atribuit parțial vechilor accidentări de polo.

Ducele de Sussex a mai povestit momentul în care l-a prezentat pe fratele său iubitei sale ca fiind o „ciocnire clasică de culturi”.

Harry mai povesteşte o întâlnire cu Charles şi William după funeraliile prinţului Philip de la Castelul Windsor, în aprilie 2021. Charles, spune el, stătea între fiii săi certaţi, „privind la feţele noastre îmbujorate”. „Vă rog, băieţi”, îl citează Harry pe tatăl său, „nu transformaţi ultimii mei ani într-o suferinţă”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel