Sari la conținut

Probleme cu rinichii? Nu te lăsa păcălit de COVID-19! Mergi la doctor

rinichi sănătoși

Probleme cu rinichii? Nu te lăsa păcălit de COVID-19! Mergi la doctor.

Pandemia de coronavirus a adus cu sine nu numai întrebări și probleme la care nu s-au găsit încă răspunsurile. Viața, la nivel planetar, s-a schimbat dramatic. Unul dintre efectele neașteptate ale pandemiei de coronavirus este și anxietatea Covid.

Din cauza pandemiei pacienții nu vor să mai meargă la medic de teamă să nu se infecteze. Dar și de teama unui posibil impact major asupra situației lor sociale și familiale.

Persoanele care au probleme cu rinichii ar trebui să fie conștienți de faptul că boala cronică de rinichi își urmează evoluția, de cele mai multe ori insidios, silențios, pentru ca în final, pacientul să ajungă în urgență în dializă.

Atunci este prea târziu pentru analize și tratamente care ar fi putut încetini evoluția bolii. Atunci persoanele cu probleme de rinichi conștientizează că frica de COVID-19 le-a condus pe un drum greșit.

Nu te lăsa păcălit de COVID-19! Mergi la doctor

Poți sau nu, să faci infecție COVID-19, poți să te ferești de Covid-19, dar cu siguranță boala de rinichi evoluează. Conform nephrocare.ro, persoanele care au probleme cu rinichii ar trebui să se prezinte de urgență la medic, în momentul în care au unul sau mai multe dintre simptomele de mai jos:

  • edeme ale pleoapelor, membrelor superioare și inferioare
  • hipertensiune arterială
  • oboseală
  • pierderea poftei de mâncare, grețuri și vărsături, pierdere inexplicabilă în greutate
  • mâncărimi persistente și generalizate, crampe musculare, durere de cap
  • crize epileptice și confuzie mentală, slabiciune pronunțată, dispnee, durere toracică
  • hemoragie severă, dureri severe articulare și osoase, echimoze

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.