marți, noiembrie 24, 2020
Tănasă Sabina

Atunci când te confrunți cu probleme respiratorii, tuse convulsive, bronșită sau insomnii – soluția salvatoare vine de la ciuboțica-cucului.

Cum ne pregătim siropul minune chiar acasă la noi?

Siropul minune adjuvant în bronșite

Măcinăm fin cu râșnița câteva rădăcini uscate sau proaspete din această plantă minune, punem pulberea obținută într-un borcan, cât să umplem o treime. Umplem restul borcanului cu miere polifloră. Trebuie să ținem compoziția obținută timp de 4 săptămâni la temperatura camerei. După 1 lună, se poate consuma, câte o linguriță pe zi, până la ameliorarea simptomelor.

Menționăm că ciuboțica-cucului nu este recomandată femeilor însărcinate sau a celor persoane care urmează un tratament cu anticoagulante. De asemena, această plantă trebuie evitată și de către cei care suferă de reacții alergice la aspirină.

Tuse seacă? Ceaiul acesta te va ajuta să scapi de probleme respiratorii

Fierbe o linguriță de rădăcină din această plantă cu 300 ml de apă timp de 10 minute, apoi lasă la infuzat pentru încă 15 minute. După ce  o strecori, se recomandă consumul cu înghițituri mici . Acest ceai are efect de calmare, reduce crizele de tuse seacă și chiar dizolvă secrețiile bronhice.

Pentru cei care au astm bronșic se recomandă ceai din ciuboțica-cucului și flori de soc.

De ce este atât de sănătoasă această plantă?

Ei bine, ciuboțica-cucului are un conținut bogat de vitamina C, enzime, calciu și potasiu.

 

 

 

Parteneri