Sari la conținut

Procesul de dopaj al Simonei Halep ia o întorsătură de proporții! Decizia ITA de 8 pagini: „Jucătorul s-a bazat pe declarațiile medicilor!”

Simona Halep și Patrick Mouratoglou
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Simona Halep și Patrick Mouratoglou

Procesul de dopaj al Simonei Halep ia o întorsătură de proporții! Sportiva WTA în vârstă de 31 de ani încheia anul cu o veste bună în procesul ce o așteaptă cu Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), după ce a picat un test antidoping la US Open 2022.

Acuzatorii Simonei Halep au întocmit un document amplu, de 8 pagini, într-un caz de dopaj similar, cel al tenismenului Fernando Verdasco, care a scăpat cu o pedeapsă de numai două luni, în condițiile în care pedeapsa maximă putea ajunge la doi ani.

Astfel, ITIA a dat publicității pașii pe care i-a făcut spaniolul Fernando Verdasco pentru a-și dovedi nevinovăția.

„Jucătorul a afirmat că nu a intenționat să trișeze și că metilfenidatul din urină a fost rezultatul ingerării unui medicament care conținea metilfenidat prescris de medicul său pentru a trata ADHD (tulburare de hiperactivitate și deficit de atenție). În sprijinul explicației sale, jucătorul s-a bazat inclusiv pe declarațiile medicilor săi”, au precizat reprezentanții ITIA.

Documentul de 8 pagini a fost publicat mai jos, pe contul de twitter al reputatului jurnalist de tenis Ben Rothenberg.

Ben Rothenberg, același jurnalist american care a anunțat suspendarea Simonei Halep, și-a exprimat uimirea după ce acuzatorii de la ITIA au întocmit un document de 8 pagini în cazul lui Fernando Verdasco:

„Decizia ITIA de opt pagini privind testul pozitiv al lui Fernando Verdasco a fost scoasă! Interesant este că, după afirmația sa, a fost invitat să solicite o excepție de uz terapeutic retroactivă (mi-ar plăcea să știu cât de comune sunt acestea), care a fost respinsă de ITIA, dar a făcut apel la WADA”, a precizat Rothenberg.

Dana Safta, specialistul ORL care a colaborat cu Simona Halep, i-a luat deja apărarea public sportivei!

Conform medicului Simonei, campioana tenisului lua zilnic Euthyrox 50mcg și o pastilă anticoncepțională. Totodată, Dana Safta a exclus varianta ca sportiva să fi luat intenționat Roxadustat, deoarece ar fi avut probleme în timpul operației la nas, pe care a făcut-o recent.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel