miercuri, mai 18, 2022

Înainte de pregătirea Sărbătorilor Pascale, autoritățile vor verifica în detaliu toate produsele care urmează să fie comercializate. Acest demers va preveni declanșarea anumitor boli și distribuirea produselor contaminate.

Autoritățile vor controla produsele pentru a se asigura că acestea îndeplinesc anumite standarde. Anual, zeci de toxiinfecții și probleme digestive ar putea fi evitate dacă produsele ar fi gestionate în mod corespunzător.

Te-ar mai interesa: Ficatul gras poate evolua nedetectat ani de zile! ...

Tocmai de aceea, autoritățile își doresc să controleze tot mai multe produse alimentare specifice Sărbătorilor Pascale, precum carnea de miel.

Autoritățile încep examinarea produselor alimentare

Potrivit RRA, inspectorii sanitar-veterinari verifică în această perioadă unitățile care vând produse destinate Sărbătorilor Pascale. Potrivit acestora, sacrificarea mieilor se poate realiza doar în abatoare specializate. Iată unde se poate face acest lucru în județul Alba, de exemplu.

La nivelul județului Alba, există cinci abatoare care sunt autorizate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor pentru sacrificarea mieilor. Acestea se află la: Ighiu, Cugir, Mirăslău, Blaj și Mesentea.

Te-ar mai interesa: Cancerul, prevenit dacă renunțăm la carne?...

În cazuri excepționale, sacrificarea mieilor se poate realiza și în puncte de sacrificare amenajate temporar.

Un astfel de centru temporar va fi la Abrud, iar potrivit reprezentanților Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Alba și alte primării și-au anunțat intenția de a înainta o astfel de cerere.

Pentru a fi aprobate însă, aceste centre temporare trebuie să îndeplinească mai multe condiții.

Te-ar mai interesa: Campania de conștientizare a riscului de accident ...

În același timp, pentru respectarea condițiilor sanitar-veterinare, în această perioadă au fost intensificate și controalele în unitățile în care se comercializează și se prelucrează produse specifice Sărbătorilor Pascale.

De la începutul lunii martie și până acum, inspectorii din Alba au descoperit și mai multe nereguli, în special în ceea ce privește etichetarea necorespunzatoare a produselor, depozitarea lor sau condițiile de igienă. S-au aplicat și sancțiuni cu amenzi de peste 30.000 de lei.

Te-ar mai interesa: Vitamina D, inutilă pentru organism dacă nu ai ace...

Măsurile sunt necesare pentru orice producător. În caz contrar, ei riscă amenzi foarte mari și suspendarea activității pentru punerea în pericol a sănătății clienților.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private