Categories: Expertul zilei

Produsul consumat dimineața de majoritatea românilor care duce la apariția diabetului.Medic: „este o bombă cu ceas”

Cei mai mulți români sar peste micul dejun dimineața, iar în drum spre serviciu, opresc la supermarket sau la magazinele cu specific de panificație pentru a-și achiziționa ceva de ronțăit. Alimentul iubit de toți românii reprezintă un adevărat pericol pentru sănătate, dar și pentru siluetă.

Covrigul, un produs alimentar ieftin și la îndemână, este considerat o bombă cu ceas nutrițională. În plus, consumați în excees, covrigii favorizează supraponderabilitatea și, prin conținutul crescut de zahăr, diabetul.

Dincolo de gustul lor atrăgător, covrigii ascund un amestec de ingrediente care pot avea efecte nocive asupra sănătății. Margarina, sarea, zahărul și potențiatorii de gust nu sunt doar ingrediente comune, ci și factori de risc când vine vorba despre probleme metabolice pe termen lung.

Medicul Oana Ciuhureanu atrage atenția asupra acestui aspect, subliniind impactul negativ al covrigilor asupra sănătății.

Covrigul: o combinație letală pentru sănătate

„Covrigul nu este o variată sănătoasă. Un covrig conține aproximativ 300 de calorii, iar din punct de vedere nutrițional, este nul.

Conținutul de făină, margarină, ulei, zahăr, sare și potențiatori de gust îl fac să fie chiar toxic pentru sănătate, iar o cantitate în exces poate, în viitor, să ne dea multe probleme metabolice.

Covrigii creează dependenţă. Această dependență vine de la conținutul de făină, zahăr și sare. Este o combinaţie letală, i-aș putea spune, care dăunează grav pentru sănătate”, a spus medicul Oana Ciuhureanu.

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Medicul a subliniat că un singur covrig este echivalentul a trei felii de pâine, cei umpluți cu ciocolată, stafide sau mezeluri fiind și mai periculoși.

„Trebuie să ţinem cont că aceşti covrigi sunt toxici și periculoși, din cauza compoziției de gluten și amidon, iar dacă sunt consumați calzi, ei devin un pericol pentru mucoasa gastrică.

De aceea, să-i consumăm reci, dacă tot optăm pentru ei”, a mai adăugat medicul.

Este bine să preparăm covrigii acasă, cu ingrediente de calitate. Totuși, nici în acest caz nu ar trebui să fie consumați în exces.

Recent Posts

Starea lui Florin Piersic. Medicul Ciuhodaru: „Prognosticul la un astfel de pacient este rezervat”

Doctorul Tudor Ciuhodaru a discutat despre starea de sănătate a renumitului actor Florin Piersic, exclusiv…

28 de minute ago

Ce nu ai voie să faci în Joia Mare. Este complet interzis!

Săptămâna Patimilor reprezintă o perioadă de smerenie și purificare spirituală pentru credincioși în preajma celei…

59 de minute ago

Lista alimentelor care macină creierul

Există mai multe tipuri de alimente și băuturi al căror consum ar trebui să îl…

o oră ago

7 semne nebănuite care indică diabetul

Mulți oameni trăiesc cu diabet fără să bănuiască acest lucru, iar acest lucru se datorează…

2 ore ago

Horoscop RUNE luna Mai. Mihai Voropchievici: O lună mai anevoioasă pentru EI. Trebuie să fie rezistenți

Horoscop rune mai 2024. Mihai Voropchievici vine cu predicții inedite legate de perioada următoare. Se…

2 ore ago

Alimente care ne pot trimite la urgențe de 1 Mai şi de Paşte. Medic: Atenţie la cumpărături, dar şi acasă

Medicul Voichița Lăzureanu, șef de secție la „Victor Babeș” Spitalul din Timișoara, a detaliat la…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Boala somnului

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia