Sari la conținut

Prof. Dulcan: Cum ne putem vindeca singuri

Constantin Dulcan
Sursa foto: arhivă Doctorul Zilei
Lista medicamentelor esențiale, dar nedisponibile în farmacie

Din cuprinsul articolului

Prof. Dulcan: Cum ne putem vindeca singuri. Este incredibil ce capacitate extraordinară are organismul de a se autovindeca. Ce trebuie să facem… 

Profesorul universitar doctor Dumitru Constantin Dulcan este medic neurolog şi psihiatru, autorul unui număr mare de monografii, tratate, lucrări şi cărţi de o mare valoare ştiinţifică, dar şi de eseistică.

Cartea sa foarte cunoscută, „Inteligenţa materiei“, un best-seller căutat şi astăzi, a fost distinsă cu premiul pentru filosofie „Vasile Conta“ al Academiei Române în 1992.

Iată că, după mai bine de trei decenii de la apariţie, cele mai multe din intuiţiile dom­nu­lui profesor Dulcan au fost con­firmate de ştiinţa actuală.

Credința este cheia

Potrivit profesorului Dulcan, rugăciunea e o realitate fizică, e un fel anume de a vorbi cu universul. ”Am testat eu însumi asta, de ne­nu­mărate ori, şi am rămas înfiorat văzând că poţi obţine un răspuns.

Prin rugăciune, realitatea din jur se transfigurează, aducem la noi lumina din univers. Există cazul celebru al neurochirurgului american Eben Alexander, care, la 54 de ani, a făcut o meningo­en­cefalită bacteriană gravă.

A stat o săptămână în comă, timp în care foarte multe persoane s-au rugat pentru el. După ce şi-a revenit, a spus că în tot timpul cât era în comă a văzut în jurul lui siluete umane care păreau să stea în genunchi şi de la care veneau spre el valuri de energie.

Rugăciunile altora l-au vindecat. Dar şi propriile noastre rugăciuni ne ajută. Credinţa mobilizează, în mod cert, întreg sistemul imunitar. Nu spunea Iisus „credinţa ta te-a vindecat” ?”, a adăugat neurologul.

De altfel, despre puterea rugăciunii și efectele sale miraculoase au fost făcute studii și toate au arătat cât de mult contează. Mai multe detalii aici.

Potrivit autorilor Chet Tolson și Harold Koenig, autorii cărții Healing Power of Prayer , „Rugăciunea îi ajută pe oameni să funcționeze cel mai bine atunci când viața le servește ce e mai rău.”

Ne întărește apărarea împotriva factorilor de stres și a creșterii corespunzătoare a hormonilor precum cortizolul.

Și despre autovindecare mai vorbesc și alți specialiști, unul dintre aceștia este doctorul Joe Dispenza.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel