luni, noiembrie 28, 2022

Profesorul Vlad Ciurea a transmis un mesaj astăzi, 7 Aprilie, când este marcată Ziua Mondială a Sănătății, în legătură cu factorii care determină deterioarea sănătății umane.

„În fiecare an, pe 7 aprilie, marcăm Ziua Mondială a Sănătății. Anual, OMS trage un semnal de alarmă cu privire la factori ce determină, la nivel global, deteriorarea sănătății umane. În 2022, tema este criza climatică.

Te-ar mai interesa: Constipație și dureri de spate în zona lombară: ce...

Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că peste 13 milioane de decese în întreaga lume, în fiecare an, sunt cauzate de probleme de mediu. Criza climatică reprezintă, în prezent, cea mai mare ameninţare pentru sănătate cu care se confruntă umanitatea.

Iar criza climatică duce la o criză de sănătate. Avem deja refugiați climatici în unele zone ale globului, avem poluare, plastic, incendii de vegetație. Și avem prea multe alimente procesate! Pe scurt, trebuie să avem mai multă grijă de planeta noastră ca să putem trăi mai sănătos”, a scris, joi, prof. univ. dr. Vlad Ciurea pe contul său de Facebook.

Te-ar mai interesa: Atenție femei! RUJURILE conțin un amestec de subst...

Prof. Dr. Vlad Ciurea spune că multe decizii trebuie luate la nivel politic și nu depind de noi, însă ne putem îngriji de locul în care trăim și putem face lucruri bune pentru planetă.


Profesorul Vlad Ciurea: Să evităm plasticul, să avem grijă de resurse, să nu facem risipă

„Desigur că multe decizii trebuie luate la nivel politic și nu depind de noi. Salut, cu această ocazie, campaniile de împăduriri! E minunat!

Salut deciziile de încurajare a producătorilor locali și produselor proaspete. Salut campania națională „Curățăm România!” și decizia de a introduce educația pentru mediu în școli.

Te-ar mai interesa: RUNELE anunță bani și cadouri pentru ACEASTĂ zodie...

Sunt lucruri bune, care merită apreciate. Și noi, la nivel mic, putem face lucruri bune: să cultivăm în copiii și nepoții noștri respectul pentru planetă, pentru natură.

Să ne îngrijim de locul în care trăim, să plantăm un copac, o floare, să mâncăm sănătos, să evităm plasticul, să avem grijă de resurse și să nu facem risipă”, a conchis Vlad Ciurea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private