Profesorul Vlad Ciurea: „E fantastic acest aliment pentru funcția cerebrală”

Prezent în cadrul unei emisiuni de la Antena 3, renumitul profesor Vlad Ciurea a vorbit despre alimentele care fac bine creierului. De pe listă nu lipsesc carnea, fructele, chiar și ciocolata.

”Foarte multe, foarte multe, dar noi ne ducem în altă parte pentru că alimentația din bucătăria românească este foarte grea, mesele sunt copioase.

Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Carne roșie, o dată pe lună. Fructe și salate, zilnic”

M-ați întrebat ce face plăcere creierului. În primul rând, carnea, dar carnea slabă de curcan sau de pește. E bine să mâncăm foarte multe fructe, cafea, ciocolată. Îi plac semințele, nucile – sunt făcute pentru creier.

În România există semințe de dovleac. Este fantastică această sămânță pentru funcția cerebrală. Dar și citricele. Toate acestea venind în valuri ajută formidabil în activitatea sa.

Deci este o combinație de mâncare foarte ușoară. Toată mâncarea mediteraneană se bazează pe așa ceva. Uitați-vă la greci: ce am spus eu aici se pune la ei pe masă, plus acel ulei de măsline – cu cât e mai curat și mai extravirgin, cu atât este mai bun.

Deci lucruri foarte simple. Toate acestea plac substanței cerebrale ca să poată funcționa în condiții bune”, a spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

”Este o piramidă a mâncării în medicină și acolo se pune că această carnea roșie se mănâncă o dată pe lună. În schimb, salatele, fructele, în fiecare zi”, a menționat prof. Vlad Ciurea.

Vești bune pentru iubitorii de ciocolată. Neurochirurgul spune că este un stimul bun pentru creier, însă a dezvăluit ce sortiment trebuie să alegem pentru a mulțumi creierul.

Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Ciocolata, un bun stimul pentru creier, ne mișcă înainte”

”Ciocolată, da. Dar nu sunt pentru cea însiropată, ea trebuie să fie cât mai seacă. Cea cu umplutură, cu creme, nu. Cu migdale da, e altceva. În rest, cât mai seacă. Ciocolata amăruie, care nici nu e impregnată cu zahăr.

Este și un bun stimul pentru creier, este și un element de energie pentru creier.

Această cofeină venită din ea ne face și plăcere, ne și mișcă înainte. Mai ales dimineața dacă e consumată, e bine”, a explicat profesorul Ciurea.

Recent Posts

Sunt probleme cu pensiile: Mulți nu și-au primit banii înainte de Paște. Ce decizie s-a luat

Probleme cu pensiile românilor. Autoritățile spuneau că toți pensionarii își vor primi pensia înainte de…

20 de minute ago

Cum să NU te îngrași după sărbători. Respectă aceste patru reguli simple

Cum să NU te îngrași după sărbători. Respectă aceste patru reguli simple pe care un…

50 de minute ago

Medic: Nici cea mai grasă carne nu îți va crește colesterolul dacă o mănânci cu asta

Friptura de miel este vedeta zilei de Paște și este nelipsită de pe mesele românilor…

o oră ago

„Sfârșitul rasei umane”: Previziunea dramatică a lui Stephen Hawking care se adeverește deja

Stephen Hawking a fost unul dintre cei mai influenți oameni de știință din lume. Teoriile,…

2 ore ago

Atenție! Cine nu ar trebui să mănânce OUĂ! Pot fi dăunătoare

Ouăle sunt unul dintre alimentele preferate din meniul familiei, însoțind micul dejun și orice tip…

2 ore ago

Cantitatea exactă de vin pe care trebuie să o bei pentru îmbunătățirea sănătății inimii și prevenirea cancerului

Vinul își are rădăcinile în Mesopotamia antică, cu aproximativ 6.000 de ani în urmă. Sumerienii…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic