Sari la conținut

Profesorul Vlad Ciurea: ”Regula lui 8. Noi trebuie să funcționăm între acești parametri!”

Vlad Ciurea
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Alimentul minune recomandat de dr. Vlad Ciurea

Profesorul Vlad Ciurea a vorbit despre regula lui 8 și spune că este foarte important să funcționîm între acești parametri pentru a ne menține sănătatea.

”Noi, ca și creier, avem două elemente clare, doi poli de activitate. Este ritmul circadian al corpului, între ora 10 și 12 este activitatea maximă, cerebrală, și între 4 și 6 după amiaza este la fel.

Deci noi trebuie să funcționăm între acești parametri. Nu spun că nu este bine să dormi după-amiază, mai bine să picotești, pentru că între 4 și 6 după-amiaza ai un vârf, și atunci trebuie să produci, ca să ții creierul în funcție și deștept”, a declarat medicul neurochirurg Vlad Ciurea.

Regula lui Opt

După care este regula lui 8, germanii au spus-o. 8 ore lucrezi, 8 ore administrație, 8 ore te odihnești. Începi să reduci motoarele, nu să mănânci mult, nu spun că un pahar de vin strică, nu strică, dar depinde cât și cum și în ce condiții, relaxante și dacă se poate, după igiena de seară, cât mai repede odihnă și lucruri care ne plac.

Spre seară, ceea ce îți place, o muzică bună, o discuție bună, o carte bună, cât mai puține știri nefaste care să meargă direct spre creier.

Și mergem înainte. Și toate lucrurile decurg lin, foarte lin și au și un rezultat foarte bun. Optimismul contează enorm!”, a mai spun neurochirurgul Vlad Ciurea în podcastului lui Mihai Morar, Fain și Simplu.

Prof. dr. Vlad Ciurea: Această panică nu duce la nimic bun!

”Creierul nostru este programat la Breaking News?” a fost întrebarea la care renumitul profesor a răspuns în podcastul lui Mihai Morar.

”Creierul nostru nu este adaptat și nici nu este bine să îl adaptăm la Breaking News. Vă dați seama? E cam si cum ar intra o săgeată!”.

”Eu nu dau drumul la Breaking News și la toate aceste știri pentru că este clar că mă încarcă în mod negativ. Această panică nu duce la nimic bun!

Panica plecată din creier dezechilibrează întreg organismul. Și în tiroidă și la inimă, persoane care vin cu palpitații, nu mai spun tulburări intestinale, nu se pot concentra, nu mai văd bine, nu mai pot să își desfășoare activitatea, este noțiunea de panică.

Primul sfat este să încercați pe toate planurile să vă mențineți o viață calmă, liniștită, să luați informațiile corecte!

Al doilea: Trebuie să ne menținem stilul de viață corect și în mod normal cu un ritm de viață corect!

Apoi trebuie să ne alimentăm, să bem apă, ca să rezistăm la tot ce se întâmplă.

Și al patrulea trebuie să ne continuăm activitatea intelectuală pe care o avem în mod normal!”, spune profesorul Vlad Ciurea.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel