Sari la conținut

Prognoză METEO de COŞMAR de la ANM pentru minivacanţa de 1 mai şi Paşte

ANM
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Meteorologii anunţă o vreme instabilă pentru mini-vacanţa de 1 mai şi sărbătorile pascale, iar turiştii care se vor afla pe litoral nu vor avea parte de temperaturile dorite, cu multe grade în termometre.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a anunțat că, de miercuri, vor începe ploile în România, iar temperaturile vor scădea.

Astfel, pe 1 mai, regimul termic va fi caracterizat de valori mai mari decât cele normale pentru începutul lunii în cea mai mare parte a ţării. Cerul va avea înnorări temporare îndeosebi spre seară şi noaptea în sud-vestul, sudul şi centrul ţãrii.

Pe arii restrânse va ploua în Dobrogea şi Muntenia, iar spre sfârşitul intervalului şi în Banat. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri în sudul Banatului, unde vor fi rafale de 55…65 km/h şi temporar de peste 70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 grade pe litoral şi 26 de grade în Dealurile de Vest, iar cele minime în general între 2 şi 12 grade.

În Bucureşti, temperaturile vor avea valori normale pentru debutul lunii mai. Cerul va avea înnorări, mai accentuate noaptea, când temporar va ploua slab. Vântul va sufla moderat, temporar cu uşoare intensificări pe parcursul zilei, cu viteze la rafală de până la 45 km/h. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade.

Prognoză METEO – JOI, 2 mai

La nivel naţional, valorile de temperatură se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va avea înnorări temporare şi pe arii restrânse va ploua în Banat, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în sudul Banatului şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 25 de grade, iar minimele în general între 3 şi 13 grade.

În Capitală va fi temporar noros şi vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă, mai coborâtă decât mediile multianuale, va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 10…12 grade.

Prognoză METEO – prima şi a doua zi de Paşte

„Pe măsură ce ne apropiem de finalul săptămânii, vom vorbi în continuare de valori de temperaturi apropiate de norme, pentru că deja la nivelul a ceea ce se întâmplă din punct de vedere al temperaturilor maxime, limitele vor fi între 17 până la 23°.

Duminică, în prima zi a Sfintelor sărbători Pascale, vom avea temperaturi cuprinse între 17 până la 25-26°, posibil în partea de vest și sud-vest a țării, cu 23° în Capitală.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, temperaturi minime pozitive în toată țara, cu cele mai ridicate valori de 12…14° în jumătatea sudică a țării, 12° în Capitală în timp ce în jumătatea nordică valori de până la 8-9°C”, a  explicat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel