Sari la conținut

Proiect de lege: Certificat verde la începerea programului de lucru

certificat digital
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Dezvoltarea rețelei globale de certificare digitală în domeniul sănătății

Un nou proiect de lege, depus astăzi la Parlament, prevede implementarea certificatului verde la începerea programului de muncă pentru anumite categorii profesionale. Iată ce se întâmplă dacă nu ești vaccinat sau nu ai trecut prin boală!

Personalul din spitale, din Ministerul Sănătății, Institutul Național de Sănătate Publică, din Casa Națională de Asigurări de Sănătate și instituțiile din subordine va fi obligat să prezinte certificatul verde la începerea programului de lucru, prevede un proiect de lege depus astăzi, la Parlament, de un grup de senatori și deputați, anunță RRA.

Certificat verde la începerea programului de lucru

Categoriile profesionale din spitalele publice și private ar putea să fie obligate să prezinte certificatul verde.

Acesta va îndeplini una din condițiile „vaccinare împotriva COVID-19” sau „deținătorul actului a trecut prin boală și se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 sau rezultatul negativ al unui test PCR sau al unui test antigen rapid”.

În cazul unităților publice, testele vor fi plătite de angajat, însă pentru cei care demonstrează cu documente medicale că au contraindicații la vaccinare testele se vor plăti de angajator.

Pentru unitățile private, costurile vor fi suportate, conform procedurilor stabilite la nivelul acestora, fie de către angajați, fie de către angajator.

Ministrul interimar al sănătății, Cseke Attila, spune că față de varianta care se află în prezent în dezbatere publică noua versiune prevederi introducerea obligativității certificatului digital și pentru Ministerul Sănătății și unitățile subordonate, respectiv pentru reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și unitățile subordonate acesteia.

Localități cu peste 20 de cazuri la mia de locuitori

În şase localităţi din Ilfov, incidenţa cazurilor de coronavirus depăşeşte 20 la mia de locuitori, iar un record a fost atins din nou şi la Bucureşti. Pe fondul apelurilor medicilor şi al autorităţilor către români de a se vaccina, ţara noastră primeşte noi tranşe de ser anti-COVID.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel