Sari la conținut

Proprietăți incredibile!. Ce se întâmplă dacă mănânci arahide

Arahidele au devenit foarte comune în consumul nostru zilnic și poate am uitat că acestea pot avea o importanță deosebită în prevenirea unor maladii, precum Alzheimer sau cancerul.

Acestea conțin în special: grăsimi (aproximativ 50%), proteine (30%), calciu, fosfor, acid folic, fier, zinc, dar și cantități importante de Vitamina A,Vitamina B1, Vitamina B2 Vitamina B3, Vitamina E, Vitamina, F, tanin, niacin și fibre alimentare, potrivit aboutnuts.com. Totodată, conțin aminoacizi: arginină, cistină, histidină, lizină, betaină, colină.

În medicina populară, din vremuri îndepărtate, au fost recomandate pentru calitățile de antiinflamator, afrodiziac și pentru reducerea deficiențelor de coagulare a sângelui. Nutriționiștii recomandă consumarea arahidelor în stare crudă, deoarece numai sub această formă calitățile lor nutritive, energetice și medicinale rămân intacte. Uleiul extras din alunele de pământ are pe lângă proprietăți alimentare și importante proprietăți medicinale. Arahidele sunt nutritive, energetice, astringente intestinal, antihemolitice, antisclerogenice.

Consumul de arahide impulsionează activitatea ficatului și a bilei și poate reduce cu până la 25% riscul formării calculilor biliari.

În cercetările efectuate a fost evidențiată, de asemenea, contribuția compușilor din arahide la combaterea îmbătrânirii țesuturilor. Zincul din conținutul lor este important pentru dezvoltarea proteinelor și pentru regenerarea țesuturilor. Vitamina B3, aflată în compoziția acestora, joacă un rol important în funcționarea sistemului nostru nervos și în menținerea sănătății pielii.

Arahidele sunt un aliment utilizat frecvent și cu bune rezultate în situații de surmenaj intelectual, în oboseala fizică accentuată, în creșterea imunității, în menținerea sănătății ochilor, a țesutului nervos și a digestiei, în facilitatea tranzitului intestinal, potrivit site-uluisfatulmedicului.ro.

Arahidele, prin diminuarea nivelului de colesterol rău din sânge, îmbunătățesc circulația sanguină spre inimă, astfel diminuând riscul de boli cardiovasculare. Vitamina E este un antioxidant puternic care ajută în prevenirea afecțiunilor cardiovasculare și a cancerului. Fitosteroli din compoziția lor ajută și ei în prevenirea cancerului.

Persoanele care consumă arahide riscă mult mai puțin să se îmbolnăvească de Alzheimer. Consumându-le, fluxul de sânge din creier se îmbunătățește, iar grăsimile monosaturate mențin o stare bună de sănătate a creierului.

Alunele de pământ sunt cunoscute și ca un factor de calmare și reechilibrare a activității rinichilor.

Consumul arahidelor este bun și pentru sănătatea oaselor, deoarece ele conțin o mare cantitate de calciu, care joacă un rol important în dezvoltarea oaselor.

Depresia poate fi și ea combătută prin consumul de arahide în cantități moderate. Grație triptofanului, organismul va produce mai multă serotonină, un hormon al bunei dispoziții.

Uleiul de arahide este remarcat ca un agent activ de reducere a colesterolului, contribuind, astfel, la profilaxia unor maladii cardiovasculare, dar și pentru efectul laxativ, potrivit site-ului pfaf.org.

Consumul arahidelor este interzis persoanelor cu diverse afecțiuni mai grave ale ficatului sau celor alergice.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel