duminică, noiembrie 28, 2021

Statele din Europa se confruntă cu o situație foarte gravă, din punct de vedere epidemiologic. Astfel, anumite țări au impus restricții foarte dure, precum carantinarea și vaccinarea obligatorie.

În urma acestor decizii, zeci de mii de

Te-ar mai interesa: Predicțiile medicilor: „Ce este mai greu abia vine...

persoane au ieșit în stradă pentru a lupta împotriva restricțiilor. Aceste au invocat faptul că măsurile limitează într-un mod alarmant drepturile și libertățile.

În tumpul protestelor mai multe persoane au fost rănite și transportate la unități medicale. De asemenea, zeci de persoane au fost arestate după ce au manifestat violență împotriva poliției.

Proteste ample împotriva restricțiilor

În Europa noul val de infectări cu noul coronavirus a determinat unele state să reimpună restricții stricte, ceea ce a adus și la proteste ample. Austriecii și olandezii au ieșit pe străzi, denunţând

Te-ar mai interesa: De ce țările lumii se confruntă cu al cincilea val...

ceea ce au numit o „corona dictatură”, comunică RRA.

În Austria, unde de mâine întreaga populație intră în carantină, tensiunile s-au acutizat între cetățenii care se simt îngrădiți în libertățile lor şi autoritățile statului care încearcă să determine populația să se vaccineze pentru ca spitalele să poată face față numărului record de îmbolnăviri.

Cancelarul conservator, Alexander Schallenberg, și-a cerut scuze în fața persoanelor vaccinate pentru că a fost nevoit să ia astfel de măsuri radicale.

40.000 de oameni au ieșit pe străzi ieri la Viena, au fost fumigene și proteste verbale,

Te-ar mai interesa: Ce probleme spirituale ascund unele boli precum ca...

dar și 10 arestări. De la 1 februarie anul viitor, Austria intenționează să impună vaccinarea obligatorie, idee care prinde din ce în ce mai multe conturi și în Germania.

Cele mai violente proteste au fost în Olanda

Trei persoane au fost internate în spital la Rotterdam și peste 50 au fost arestate în timpul ciocnirilor violentă cu poliția, atacată cu pietre și fumigene – după cum spune primarul orașului.

Şi ministrul olandez al justiției a denunțat violența extremă împotriva polițiștilor, scutierilor și pompierilor.

Olanda a impus un lockdown parțial și se discută și despre

Te-ar mai interesa: Uniunea Europeană propune un termen de expirare pe...

alte măsuri, cum ar fi restricționarea completă a accesului celor nevaccinați care nu vor mai putea intra cu test în restaurante sau la evenimente.

Olanda are o rată de vaccinare de peste 88% a populației peste 18 ani, dar școlile sunt deschise, iar masca nu este obligatorie decât de curând în magazina și transportul în comun.

Au mai fost ieri proteste anti restricții în Belgia și Danemarca. Numărul de cazuri noi de coronavirus crește vertiginos și în estul Europei, în Slovacia, Cehia și Ungaria.

Te-ar mai interesa: Țările europene sunt luate cu asalt de varianta Om...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri