vineri, mai 27, 2022

„Protestul păturilor”, acțiune impresionantă pentru bolnavii care îndură frigul în Spitalul de Oncologie din Timișoara. Mitropolitul Banatului s-a alăturat evenimentului organizat de Liga Vest.

Recent a devenit publică informația potrivit căreia bolnavii de cancer din Timișoara sunt tratați la 10 grade Celsius. Medicii au dezvăluit că pacienții care își fac perfuziile sunt nevoiți să țină hainele pe ei sau să se învelească în mai multe pături.

Te-ar mai interesa: Menopauza la bărbați: 6 simptome de luat în seamă....

Cu toate că autoritățile nu au reacționat, oamenii simpli, dar cu suflet mare, au venit în ajutorul semenilor lor. Astfel, în urma unui apel lansat pe rețelele de socializare, zeci de pilote au ajuns la Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal din Timșoara unde bolnavii stau în saloane la temperaturi sub 16 grade, dupa ce Colterm a redus caldura din calorifere.

„Protestul păturilor”, acțiune impresionantă pentru bolnavii care îndură frigul în Spitalul de Oncologie din Timișoara

Anuntul a atins sufletele a zeci de timișoreni care au venit încărcați cu pilote și pături pentru cei aflați în suferință.

În doar o oră, un salon s-a umplut până la refuz cu pături, pilote și lenjerii. Gestul impresionant a adus lacrimi în ochii medicilor și personalului sanitar de la Clinica de Oncologie.

Te-ar mai interesa: Nu poți pierde grăsimea de pe burtă? Atenție la ac...

Și Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, s-a alăturat actiunii de la Clinica de Oncologie.

ÎPS  a adus paturi electrice și două paturi după ce săptămana trecută Biserica a donat mai multe pilote, perne si pături.

„Vazand situatia care este in spital, mai ales acesta de Oncologie, unde durerea este poate cea mai mare, am adus saptamana trecuta plapumi si perne noi pentru toate paturile si inca 2 paturi electrice. Si acum tot paturi electrice am adus, cu geometrie variabila, care il ajuta pe bolnav sa isi schimbe pozitia in care sta zeci de zile. Sunt foarte bune, pentru ca bolnavul poate sa stea in diferite pozitii, or stiti ce inseamna sa fii bolnav, cand oricum te misti cauti o mangaiere.

Te-ar mai interesa: Cele mai importante alimente pentru stimularea sis...

Am luat legatura cu o firma din tara care produce elevatoare. Sunt niste piese, aparatura medicala, care usureaza munca asistentilor si a celor care ii ingrijesc pe bolnavi sa ii ridice din pat si sa ii poata duce mai usor la baie pentru a le face igiena. Sunt oameni care stau luni de zile in pat si nu pot sa mearga la baie. Am comandat astazi 3 elevatoare, o sa lasam 1 sau 2 aici. Eu acum vin de la Spitalul Gataia, unde acum am descarcat 2 tone de alimente si au si ei nevoie de asemenea elevatoare, pentru ca la spitalele acestea am gasit oameni internati de 30-40 de ani.

Te-ar mai interesa: 27 mai, Sfântul Ioan Rusul. Rugăciunea extrem de p...

Nu sunt lucruri foarte mari, n-am facut minuni, dar ma gandesc ca autoritatile de stat investesc foarte mult in aparatura de inalta performanta, dar asemenea lucruri elementare, un pat din acesta… ar trebui sa se gestioneze mai bine resursele pentru spitale.

Din cauza frigului ne-am mobilizat. Noi suntem in relatii foarte bune cu toate spitalele. Si in toamna, cand au fost probleme cu gazele, am procurat doua generatoare de curent, tot pentru doua spitale, in caz ca raman fara incalzire, sa poata folosi aceasta sursa proprie pentru a se putea incalzi. Si acum lucram la niste instalatii pentru o maternitate”, a spus mitropolitul Banatului, Înaltpreasfinţitul Ioan Selejan pentru opiniatimisoarei.ro.

Te-ar mai interesa: A ventilat manual un nou născut, timp de 12 ore! P...


Cine este Liga Vest?

„Protestul păturilor”, acțiunea impresionantă din Timișoara, a fost organizat de Liga Vest.

„Decizia de a crea acest grup vine din dorința de a ajuta semenii de care se pare că administrația a uitat sau după cum se poate observa, pur și simplu, administrației, condusă de Dominic Samuel Fritz, nu îi pasă.

Nu suntem afiliați politic. Nu suntem membri ai vreunui partid. Nu suntem susținuți financiar de niciun partid, organizație, om politic, ș.a.m.d.

Suntem 5 oameni care vrem să arătăm că se poate. Să arătăm că cei bolnavi sau în suferință, deși trădați și mințiți de actualii conducători ai orașului, nu sunt singuri.

Ne dorim să schimbăm în bine multe lucruri. Ne dorim cât mai mulți timișoreni cu suflet mare alături de noi. Vrem să luăm atitudine acolo unde autoritățile se pare că eșuează constant – în a fi alături de cei mai puțin norocoși.

Ca grup de acțiune civică, aceasta este prima acțiune pe care o facem în municipiul Timișoara. Ne dorim să fie prima dintr-o lungă serie, pentru că cetățenii acestui oraș sunt receptivi și solidari cu cei aflați în suferință (și din păcate sunt mulți în această situație) și astfel, împreună, putem face foarte mult bine.

Cu ajutorul cetățenilor, vom încerca să dezvoltăm platforme sociale, să ne implicăm fizic și la fața locului în ajutorarea celor mai puțin norocoși sau aflați în momente de grea încercare.

Nimeni nu trebuie să fie singur în fața neputinței autorităților.

De ce facem toate aceste lucruri?

Tocmai ca să arătăm că împreună suntem puternici și că uniți putem schimba lucrurile în mai bine.

Necazurile nu se opresc, așteptând strategiile administrației. Frigul nu dispare din casele oamenilor sau din spitale și școli, dacă primarul face live-uri pe facebook din locații călduroase, în care își permite să stea îmbrăcat lejer sau apare îngrijorat, la televiziuni, unde repetă aceeași partitură….!”, explică Liga Vest.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private