miercuri, martie 29, 2023

Somnul poate fi o activitate de zi cu zi, dar foarte puțini oameni se gândesc la asta. Chiar și cei care suferă de lipsa somnului pot crede că este destul de normal.

Adevărul este că somnul joacă un rol important în sănătatea generală, iar obținerea prea mult sau prea puțin poate avea un impact uriaș asupra stării tale.

Deci, există un remediu bun pentru somn care să vă aducă o cantitate potrivită de somn?

Te-ar mai interesa: Tehnică revoluţionară în România în implantul de p...

Cum vă afectează somnul sănătatea

Lipsa somnului poate avea repercusiuni oribile asupra sănătății dumneavoastră.

În 2011, European Heart Journal’s  a analizat 15 studii medicale care au implicat aproape 475.000 de persoane și au descoperit că persoanele cu cicluri de somn scurtate au crescut cu 48% riscul de a dezvolta sau de a muri din cauza bolilor coronariene.

De asemenea, au descoperit că acești oameni prezintă, de asemenea, un risc cu 15% mai mare de a dezvolta sau de a muri din cauza accidentului vascular cerebral.

Acest lucru se datorează faptului că somnul este perioada de recuperare a corpului tău.

De fapt, un somn mai bun poate duce la:

Te-ar mai interesa: Descoperire majoră. De ce sunt hipertensivii la ri...

 • O viață intimă mai bună
 • Mai puțină durere
 • Risc mai mic de rănire
 • Stare de spirit mai bună
 • Control îmbunătățit al greutății
 • Gândire mai clară
 • Memorie mai bună
 • Imunitate mai puternică

Cum să dormiți mai bine

Calitatea somnului este direct legată de obiceiurile de viață și de sănătate. Distracțiile cum ar fi telefoanele mobile, computerele și televizoarele înainte de culcare s-au dovedit a reduce calitatea somnului .

Cheia pentru un somn bun este relaxarea și meditația cu 30 de minute până la o oră înainte de culcare. Acest lucru se poate face prin yoga, o carte bună sau o baie relaxantă și caldă. Există multe modalități grozave de a te adormi într-o noapte odihnitoare.

Te-ar mai interesa: TOP 5 emoţii care ne îmbolnăvesc. Strategii simple...

Remediu natural de somn

Această rețetă simplă, cu două ingrediente, este cheia pentru a dormi perfect. Acesta vă va ajuta corpul să se relaxeze și să se regrupeze din ziua respectivă și să se pregătească pentru dimineața următoare.

Ingrediente:

 • 5 lingurite de miere cruda organica
 • 1 linguriță de sare roz de Himalaya

Instrucțiuni:

 • Amestecați aceste două ingrediente într-un castron mic
 • Păstrați compoziția într-un borcan de sticlă într-un loc răcoros și întunecat.
 • Pentru utilizare, puneți puțin din acest amestec sub limbă înainte de culcare și lăsați-l să se dizolve în mod natural.

De ce funcționează?

Până când te culci după ultima masă, corpul tău va fi consumat jumătate din aportul de glicogen din ficat. Și pentru că somnul este alimentat de energie, cu cât glicogenul dvs. este mai gol, cu atât va fi mai greu să aveți un somn odihnitor.

Te-ar mai interesa: Se dă startul înscrierilor la examenul de Rezidenţ...

Mierea declanșează o creștere mică a nivelului de insulină, iar insulina stimulează eliberarea triptofanului în creier. Triptofanul este transformat în serotonină, care este apoi transformată în melatonină (hormonul somnului).

Combinația de miere și sare crește serotonina, un hormon cheie în fericire și relaxare. Sarea de mare din Himalaya conține mai mult de 80 de minerale și elemente de care organismul dumneavoastră are nevoie pentru diferite procese, ajutându-vă corpul să se refacă.

Te-ar mai interesa: Cele mai importante analize anuale. Cum le poți fa...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private