miercuri, noiembrie 30, 2022

Pe lângă faptul că purifică aerul , ne parfumează locuința și dau viață oricărui spațiu, există plante care țin la distanță gazele nocive din atmosferă. Uite ce plante ar trebui să ai în locuință, dacă îți dorești să respiri aer curat.

Daca locuiești într-un oraș industrial, în aer plutesc mirosuri greu de suportat, cu grave repercursiuni asupra sănatatii. Oxigenarea locuinței este primordială, iar absorția de gaze nocive o pot face unele plante de apartament.

Te-ar mai interesa: Bancnota piramidă și alte ritualuri magice care te...

Puterea plantelor: Oxigenează locuința și absorb gazele NOCIVE

Primul lucru pe care il poti face pentru a imbunatati aerul din casa, deci sa aerisesti fara sa deschizi geamul, este sa apelezi la puterea plantelor, potrivit cumsa.ro. Acestea pot veni in ajutorul spatiului din casa ta nu doar vizual, dand decorului un aspect plin de viata, ci si din punct de vedere al calitatii aerului.

Plantelor purifică aerul

Un studiu al celor de la NASA a scos in evidenta puterea plantelor. Asadar, daca vrei un aer curat, da o fuga la magazin si cumpara iedera (va reduce nivelul toxinelor din casa), crinul pacii, bromelia, dracaena reflexa sau arborele de jad. Vei observa imediat cum aerul din casa e mult mai respirabil si noaptea vei putea dormi mai bine.

Te-ar mai interesa: Orice viitoare mamă trebuie să știe. Ce se întâmpl...

Anthurium
E bine să fie ținut în bucătărie pentru că elimină amoniacul care se adună în încăperi.

Dracaena
Acționează asupra compușilor organici volatili (acetona, etanol, benzen) eliminați de diferite spume folosite la fabricarea mobilei și de picturi.

Iedera
Este de departe cea mai recomandată plantă când vine vorba de poluare. Se spune că această plantă poate absorbi 90% din benzen, un solvent care se găsește frecvent în vopsea, cerneală, materiale plastice, cauciuc, detergenți și fum de țigară.

Te-ar mai interesa: Nu ignora transpirația urât mirositoare! Poate fi ...

Cactusul
Absoarbe gazele nocive și generează oxigen pur. De aceea se recomandă să îl plasezi lângă televizor pentru că absoarbe undele electromagnetice. Spre deosebire de alte plante, cactusul produce oxigen noaptea și elimină monoxid de carbon ziua, așa că e bine să îl țineți în dormito, potrivit exquis.ro

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private