sâmbătă, aprilie 1, 2023

Radu Țincu, despre finalul valului 5: „Sperăm să fie undeva la sfârșit de februarie, început de martie”.

Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca, a declarat miercuri că ne aflăm în faza descendentă a numărului de îmbolnăviri. Sfârșitul valului 5 este preconizat la începutul lunii viitoare, subliniază medicul.

Radu Țincu, despre finalul valului 5: „Sperăm să fie undeva la sfârșit de februarie, început de martie”

„E prematur! Nu putem să luăm în calcul o cifră. Ar trebui să vedem un trend care să se mențină o perioadă de câteva zile pentru a putea concluziona  că ne aflăm în faza descendentă a numărului de îmbolnăviri.

Te-ar mai interesa: Avertismentul unui chirurg oncolog: aceste 4 simpt...

De asemenea, ne așteptam ca la jumătatea lunii februarie să scadă numărul de cazuri și sperăm ca acest val 5 să se încheie undeva la sfârșit de februarie, început de martie și să intrăm într-o oarecare normalitate după această perioadă de timp.

Există un număr mai mare de decese, ceea ce arată că varianta Omicron este mai blândă decât Delta, dar că există și persoane care pot fi destabilizate prin bolile cronice de care suferă dacă se îmbolnăvesc de Omicron.

Ne așteptăm să fie mai puține cazuri grave pentru că varianta Omicron este dominantă. Pentru a avea această imagine trebuie să avem aceste date, dacă toți pacienții de la ATI au au nu varianta Omicron și date despre statusul lor vaccinal”, a declarat medicul Radu Țincu, la B1 Tv.

Te-ar mai interesa: Ai servit cina dar nu te-ai săturat? Nutriționiști...

Săptămâna trecută, Radu Țincu a declarat la un post TV că s-a infectat cu coronavirus, deşi este vaccinat cu toate cele trei doze de vaccin împotriva coronavirusului. Acesta a precizat că a făcut o formă uşoară a bolii şi că se simte bine.

„Tocmai acum sunt în boală, sunt în carantină. Sunt vaccinat, am și booster. Sunt într-o stare foarte bună, am o stare de spirit foarte bună”, a dezvăluit medicul de la Floreasca.

Te-ar mai interesa: Avertismentul medicului oncolog asupra acestui ali...

Autoritățile au anunțat că la nivelul CNCCI la data de 9 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 27.346 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 176 decese, dintre care 5 anterioare intervalului de referință.

Potrivit Grupuluide Comunicare Strategică (GCS), marți dimineaț existau 36.269 de infectări cu coronavirus și 193 de decese, din care nouă anterioare.

Te-ar mai interesa: Darurile runelor pentru săptămâna 3-9 aprilie 2023...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private