vineri, octombrie 22, 2021

În cadrul emisiunii „Esențial”, doctorul Radu Țincu, medic la secția ATI din cadrul Spitalului Floreasca din București, a comentat cum va afecta valul al treilea pandemic țara noastră, dar și care sunt

consecințele prelungirii stării de alertă.

“Discutăm de circumstanțe total diferite față de anul 2020, discutăm de o variantă virală britanică mult mai transmisibilă documentată științific. Discutăm de un număr de paturi în terapie intensivă care este cu mult mai mic acum, când deja 1040-1050 de pacienți de pacienți în terapie intensivă comparativ cu anul trecut în toamnă când aveam 200-300 de pacienți în terapie intensivă”, a spus medicul Radu Țincu la Antena 3.

Medicul Radu Țincu: “Alte state au avut mai multe lockdown-uri, faţă de România”

“Pe de altă parte, trebuie

să ne uităm la faptul că toate țările europene a avut cel puțin două, sau trei lockdown-uri severe în această perioadă. România a avut lockdown decât în martie-aprilie anul trecut când s-a instituit starea de urgență.

Din această perspectivă, noi nu trebuie să așteptăm să fie un dezastru din punct de vedere medical ca să luăm măsurile pentru că sistemul medical României nu va putea să gestioneze, la fel cum gestioneză Germania sau Marea Britanie numărul mare de cazuri care îl au avut în această perioadă.

Iar dacă ne uităm la Marea Britanie, trebuie să privim cu mare atenție, în luna

septembrie nu exista nici un caz de variante virală britanică acolo din septembrie până în decembrie aproape toate îmbolnăvirile au fost cu această variantă virală care au determinat până la 25.000- 30.000 de persoane diagnosticate în fiecare zi și mii de morți în sistemul de sănătate al Marii Britanii”,  a mai spus medicul Radu Țincu.

Referitor la numărul de testări zilnice, medicul Radu Ţincu este de părere că “trebuie să creştem numărul de teste şi ar trebui să avem mai multe informaţii despre variantele virale care circulă pe teriroriul României, iar prin testare să se identifice

ce tip de varinată sta la baza îmnolnăvirilor”.

 

Ultimele stiri