joi, martie 30, 2023

Raed Arafat, despre sărbătorile de iarnă și măsurile de relaxare: „Efectele petrecerilor de Revelion le vom vedea cam la o săptămână-două”.

La începutul acestei săptămâni, Raed Arafat anunța care sunt măsurile de relaxare pentru perioada sărbătorilor de iarnă. În acest sens, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a anunțat că se propune eliminarea interdicţiei de circulaţie pe timpul nopţii, purtarea măştii nu va mai fi obligatorie în spaţiile deschise, cu unele excepţii, iar accesul în mall-uri şi magazinele mari va fi permis şi persoanelor testate, nu doar celor vaccinate sau trecute prin boală.

Te-ar mai interesa: AI GRIJĂ! Acest obicei zilnic poate duce la cancer...

Vineri, 10 decembrie, șeful DSU a atras atenția că efectele petrecerilor de Revelion, din păcate, vor fi vizibile după cel mult două săptămâni. Nu toată lumea va respecta normele sanitare de prevenire a răspândirii epidemiei, a mai spus șeful DSU.

Raed Arafat: „Efectele petrecerilor de Revelion le vom vedea cam la o săptămână-două”

Raed Arafat se referă la măsura care permite ca , în noaptea de Revelion să se poată organiza petreceri în aer liber fără limită de participanți sau oră de închidere, singura condiție fiind purtarea măștii. Și restaurantele pot rămâne deschise toată noaptea, însă cu grad de ocupare de 50%.

„Nu există să vină oameni din zonele de risc şi să nu intre în carantină (…) Orice impact al unei aglomeraţii, al unei interacţiuni, mobilităţi mai mari, am învăţat foarte bine, cam la o săptămână – două începem să vedem efectele. Aceasta este situaţia. Acum depinde cât de mare va fi impactul şi depinde de cât de mult vom respecta regulile.

Te-ar mai interesa: Medicii gastro-intestinali împărtășesc alimente pe...

Clar că nu toată lumea va respecta regulile, dar noi sperăm că majoritatea să respecte recomandările şi regulile”, a declarat Arafat, potrivit Agerpres.

Principalele modificări din hotărârea privind prelungirea stării de alertă în România:

  • eliminarea interdicțiilor de circulație a persoanelor;
  • creșterea intervalului orar în care este permisă desfășurarea activităților cu publicul pentru toți operatorii economici, inclusiv pentru competițiile sportive și activitățile cultural artistice între 05,00 -22,00;
  • eliminarea obligativității purtării măștii de protecție pentru toate spațiile publice deschise neaglomerate;
  • eliminarea restricțiilor referitoare la programul operatorilor economici de tipul restaurantelor și cafenelelor în perioadele 24.12.2021-25.12.2021 și 31.12.2021 – 01.01.2022;
  • permiterea accesului în cadrul operatorilor care comercializează produse nealimentare, centrelor și parcurilor comerciale, și pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid;
  • permiterea cazării în structurile de primire turistice și pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid;
  •  permiterea accesului tuturor persoanelor în cadrul spațiilor de comercializare a produselor nealimentare, cu suprafața mai mică sau egală de 200 mp, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private