Categories: Spitale de stat

Rafila a anunţat de când vor deveni operaţionale spitalele regionale. Investiţia totală, estimată la peste 2 miliarde de euro

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că, începând cu anul 2027, spitalele regionale trebuie să devină operaţionale.

Potrivit ministrului, echipa de la Ministerul Sănătăţii a finalizat rapid licitaţiile pentru proiectele tehnice ale celor trei spitale regionale şi astfel, din toamnă va începe construirea Spitalului Regional din Iaşi, iar la jumătatea acestui an va fi finalizat proiectul tehnic pentru Spitalul Regional din judeţul Cluj şi, până la încheierea acestui an, pentru Spitalul Regional din Craiova.

Investiţia totală, estimată la peste 2 miliarde de euro

„Începând cu anul 2027, spitalele regionale trebuie să devină operaţionale. Investiţia totală va fi de peste 2 miliarde de euro.

În acelaşi timp, 2,4 miliarde de euro sunt alocaţi prin PNRR pentru alte 27 de investiţii spitaliceşti noi, printre care Institutul regional de oncologie din Timişoara, o casă nouă pentru Institutul pentru Boli Cardiovasculare CC. Iliescu din Bucureşti şi, în premieră, un centru de psihiatrie infantilă la Bucureşti. Majoritatea acestor proiecte au fost deja semnate, iar la unele se lucrează efectiv la construcţie (proiectul de la Bistriţa)”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

 

El a susţinut că investiţiile vor contribui la modernizarea sistemului sanitar din România şi la un acces mai bun la servicii de sănătate. „Pentru prima dată, discutăm despre spitale integrate şi unitare din punct de vedere al construcţiei, al circuitelor, al echipamentelor şi, nu în ultimul rând, al condiţiilor hoteliere.

Respectarea normelor de control al infecţiilor este prioritară în toate aceste proiecte noi”, a mai afirmat ministrul, potrivit Agerpres.

Recent Posts

Care sunt semnele care arată că ai energie negativă în jurul tău?

Sentimentele de copleșire și de frustrare pe care le poate trăi o ființă umană răspund…

28 de minute ago

O femeie care credea că este doar „foarte obosită” a primit un diagnostic devastator

Când Cathy Hunt a început să se simtă „foarte obosită”, a crezut că este doar…

58 de minute ago

Rugăciunea pe care trebuie să o rostești în Săptămâna Mare. Ajută la iertarea păcatelor!

Rugăciunea pe care trebuie să o rostești în Săptămâna Mare. Săptămâna Mare, cunoscută și sub…

o oră ago

Superstiții pentru Săptămâna Patimilor. Ce să faci în Vinerea Mare ca să fii sănătos tot anul

Săptămâna Mare reprezintă ultima săptămână premergătoare Paștelui, în care sunt organizate slujbe religioase speciale.Acestea sunt…

2 ore ago

O zodie are parte de o mare cumpănă. Norocul dispare din viața ei

Mariana Cojocaru vine cu vești neplăcute pentru o singură zodie. Pe acești nativi îi așteaptă…

2 ore ago

Monitorizarea femeilor însărcinate a trecut de Senat

Monitorizarea femeilor însărcinate a trecut de Senat. Proiectul de lege prin care se asigură accesul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancer ovarian