Sari la conținut

Rafila l-a demis pe managerul Institutului Oncologic din București la puțin timp după ce acesta a vorbit despre problemele sistemului medical

Chirurgul Bogdan Tănase, care a ocupat funcția de director general al Institului de Oncologie din București, post ocupat prin concurs, a fost demis, pentru ca a criticat problemele din sistemul de sănătate, cu precădere întârzierile punerii în aplicare a Planului Național de Combatere a Cancerului.

Domnul Bogdan Tănase, a avut recent amabilitatea,de a intra în direct la Realitatea Plus, în calitate de specialist, unde a crtiticat problemele din sistem, mai ales Plan Național de Prevenire și Combatere a Cancerului.

Decizia luată de Alexandru Rafila de a înlocui un specialist recunoscut de la conducerea Institutului Oncologic este cu atât mai controversată cu cât Bogdan Tănase a ocupat funcția prin concurs.

Criteriile care au stat la baza demiterii lui Bogdan Tănase

„În fiecare an, managerii sunt evaluați. Ei trebuie să îndeplinească niște indicatori pe care și-i asumă. Eu am primit „nesatisfăcător” la un indicator financiar. Ce nu am îndeplinit? Când am preluat mandatul de manager, directorul financiar de atunci din minister mi-a calculat că trebuie să cheltuiesc 4.000 de lei pe zi per pacient. La evaluare, a reieșit că am cheltuit doar 1.800 de lei pe zi pe pacient. Conform reglementărilor, trebuia să acopăr cel puțin 60% din indicator”, a explicat pentru Libertatea.

Într-o nouă intervenție la Realitatea Plus, Bogdan Tănase a vorbit, cu modestie, despre demiterea sa de la conducerea Institutului Oncologic:

„Nu vreau să comentez. Este însă cel puțin bizară modalitatea prin care am fost demis ca manager. Pentru mine, această funcție a fost o bătaie de cap pe care mi-am asumat-o în speranța că voi reuși să schimb ceva în spital.”

Bogdan Tanase este un medic chirurg specializat în chirurgie toracică și chirurgie generală și se bucură de multă apreciere în rândul specialiștilor și pacienților deopotrivă.

Dr. Bogdan Tanase s-a remarcat ca una dintre vocile cele mai deschise și articulate din sistemul medical românesc, în ultimii ani fiind printre puținii medici din țară care au abordat în mod frecvent și public problemele și deficiențele existente în sistem.

Cine va prelua postul de director al Institului Oncologic București

Locul chirurgului Bogdan Tănase  va fi luat de Florentina Gherghiceanu, un nume mai puțin cunoscut în domeniul sănătății.

Florentina Gherghiceanu este absolventă de studii economice, disciplina Management și a reușit să își dea doctoratul în farmacie.

În profilul ei Linkedin, apare că a fost consilier birou parlamentar, consilier local, consilier general, expert proiecte POSDRU, consilie cabinet secretar stat, cercetător, asistent proiect, responsabil administrativ, asistent universitar.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: