joi, martie 30, 2023

Râsul este, de fapt, cel mai bun medicament. 5 motive argumentate științific prin care râsul are un efect pozitiv asupra stării tale de sănătate.

Probabil ați auzit fraza „râsul este cel mai bun medicament”, dar știați și că este adevărat?  Râsul ajută la bunăstarea generală a organismului. Reduce durerea, creşte performanţa la locurile de munca, conectează oamenii emoţional şi îmbunătăţeşte fluxul de oxigen la inima şi creier.

Te-ar mai interesa: STUDIU. Un nou pericol pentru femeile însărcinate....

Este binecunoscut faptul că râsul estecel mai eficient și mai ieftin antidot la stres. Nimic nu lucrează mai repede şi mai sigur la aducerea minţii şi a corpului la echilibru decât un râs sănătos.

Dr. Matt Bellace este un vorbitor motivațional pentru tineret și comediant de stand-up. Dr. Bellace are un doctorat în neuropsihologie clinică și este autorul cărții, „A Better High”. Dr. Matt Bellace susține că râsul are efecte vindecătoare asupra organismului nostru. Acesta susține, potrivit G105iheart, că râsul este cel mai bun medicament.

Râsul, cel mai bun medicament. 5 motive argumentate științific

Stare de euforie

Când râdeți, împreună cu alte persoane, se eliberează endorfine în creier numite receptori opioizi, care creează un sentiment de euforie. Neuropsihologul clinic, Dr. Matt Bellace, spune că „euforia naturală” pe care o obțineți de la râs este mult „superioară” față de cea indusă de droguri.

Relație de cuplu armonioasă

Atât bărbații, cât și femeile consideră simțul umorului ca fiind una dintre cele mai atractive trăsături ale unui potențial partener. Cuplurile care râd împreună au descoperit, de asemenea, că au o relație de calitate superioară.

Râsul, cel mai bun medicament. Scade riscul unui atac de cord

Râsul îți poate îmbunătăți funcția vasculară și circulația inimii. Ceea ce, la rândul său, scade riscul unui atac de cord. În plus, endorfinele eliberate prin râs pot reduce tensiunea arterială, ceea ce reduce anxietatea și vă elimină tensiunea din inimă.

Stimulează pierderea în greutate

Râsul timp de 10 până la 15 minute s-a dovedit a arde între 10 și 40 de calorii. Râsul reduce, de asemenea, nivelul de cortizol, care este un hormon al stresului, care determină depozitarea grăsimilor în jurul abdomenului.

Râsul, cel mai bun medicament. Viziunea pozitivă asupra vieții

Râsul poate determina scoarța cerebrală a creierului să elibereze impulsuri electrice, care blochează trecerea gândurilor negative. Potrivit lui Shilagh Mirgain, psiholog de la Universitatea din Wisconsin, râsul poate ajuta la promovarea unei „perspective pozitive și optimiste”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private