vineri, mai 27, 2022

Râsul, cel mai bun medicament. Vlad Ciurea: „Nu poţi să râzi şi să fii un om rău”.

Râsul este, de fapt, cel mai bun medicament. Râsul poate determina scoarța cerebrală a creierului să elibereze impulsuri electrice, care blochează trecerea gândurilor negative.

Probabil ați auzit fraza „râsul este cel mai bun medicament”, dar știați și că este adevărat?  Râsul ajută la bunăstarea generală a organismului. Reduce durerea, creşte performanţa la locurile de munca, conectează oamenii emoţional şi îmbunătăţeşte fluxul de oxigen la inima şi creier.

Te-ar mai interesa: Dan Negru, critici dure dup moartea unei mari pers...


Vlad Ciurea: „Nu poţi să râzi şi să fii un om rău”

Un lucru la îndemână pe care poate să-l facă fiecare dintre noi într-o situaţie critică, pentru a trece mai repede peste acea perioadă, este să încerce să râdă, recomandă prof. dr. Vlad Ciurea.

„Râsul este o descărcare fiziologică de empatie asupra unui fenomen care se petrece în jurul tău şi care produce o contracție a mușchilor abdominali, care te descarcă psihic, te apropie de cineva.

În orice situaţie critică, încercați să vă gândiți la ceva plăcut şi ceva care poate vă produce râsul.

Râsul este un alt mister al creierului care ne umple de plăcere, de bunăvoință, de deschidere. Nu poţi să râzi şi să fii un om rău”, a explicat prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, la Antena 3.

Te-ar mai interesa: S-au înmulțuit cazurile copiilor bolnavi de diabet...

Este binecunoscut faptul că râsul este cel mai eficient și mai ieftin antidot la stres. Nimic nu lucrează mai repede şi mai sigur la aducerea minţii şi a corpului la echilibru decât un râs sănătos.

Râsul, cel mai bun medicament. 4 motive argumentate științific

 

Dr. Matt Bellace este un vorbitor motivațional pentru tineret și comediant de stand-up. Dr. Bellace are un doctorat în neuropsihologie clinică și este autorul cărții, „A Better High”. Dr. Matt Bellace susține că râsul are efecte vindecătoare asupra organismului nostru. Acesta susține, potrivit G105iheart, că râsul este cel mai bun medicament.

Te-ar mai interesa: Nu poți pierde grăsimea de pe burtă? Atenție la ac...

  • Stare de euforie
Când râdeți, împreună cu alte persoane, se eliberează endorfine în creier numite receptori opioizi, care creează un sentiment de euforie. Neuropsihologul clinic, Dr. Matt Bellace, spune că „euforia naturală” pe care o obțineți de la râs este mult „superioară” față de cea indusă de droguri.
  • Relație de cuplu armonioasă
Atât bărbații, cât și femeile consideră simțul umorului ca fiind una dintre cele mai atractive trăsături ale unui potențial partener. Cuplurile care râd împreună au descoperit, de asemenea, că au o relație de calitate superioară.
  • Râsul, cel mai bun medicament. Scade riscul unui atac de cord
Râsul îți poate îmbunătăți funcția vasculară și circulația inimii. Ceea ce, la rândul său, scade riscul unui atac de cord. În plus, endorfinele eliberate prin râs pot reduce tensiunea arterială, ceea ce reduce anxietatea și vă elimină tensiunea din inimă.
  • Stimulează pierderea în greutate
Râsul timp de 10 până la 15 minute s-a dovedit a arde între 10 și 40 de calorii. Râsul reduce, de asemenea, nivelul de cortizol, care este un hormon al stresului, care determină depozitarea grăsimilor în jurul abdomenului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private