miercuri, decembrie 8, 2021

Rata de infectare în București, a ajuns, luni,  la 2,57 la mia de locuitori, conform informațiilor transmise de Prefectura Capitalei. Cercetătorul Octavian Jurma avertizează că Bucureștiul intră în scenariul Roșu, săptămâna aceasta. 

Duminică, rata de infectare era de 2,44 la mia de locuitori, iar sâmbătă a fost 2,33 la mia de locuitori.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, luni, că în Capitală sunt 184 de paturi la ATI dedicate pacienților Covid-19, iar disponibile mai sunt 175 de paturi.

Te-ar mai interesa: Au fost publicate rezultatele primelor studii priv...

București intră în scenariul roșu

„Bucureștiul va intra, săptămâna aceasta, în scenariul roșu. Timișoara a intrat deja, deci mai toate marile centre universitare vor intra în scenariul roșu. În cinci săptămâni, numerele au crescut de zece ori. În următoarele două săptămâni va începe suspendarea școlilor.

E posibil să ajungem la un vârf de, în medie, 1.500 de cazuri pe zi, asta înseamnă undeva la 40.000 de internări în spitale, undeva în a doua parte a lunii octombrie.

Noi culegem acum ce am semănat în vară și am semănat relaxarea, am renunțat la orice măsură de protecție și de prevenție. Ce este foarte important, măsurile de prevenție aveau rolul de a menține acea stare verde”, a declarat cercetătorul Octavian Jurma la Antena 3.

Te-ar mai interesa: Primul centru din România care angajează, în mod d...

Așadar, certificatul verde va fi necesar pentru accesul în restaurante, la nunți și la activități în spații închise și în Capitală.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri