sâmbătă, ianuarie 22, 2022

Reacția lui Raed Arafat după ce Diana Șoșoacă a fost amendată cu 5.000 de lei de CNCD. „Nimic nu poate fi schimbat până nu este înfruntat”.

Miercuri, 12 ianuarie, Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis amendarea contravenţională a senatoarei Diana Iovanovici-Şoşoacă, pentru afirmaţii discriminatorii la adresa şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci doar...

Diana Șoșoacă despre Raed Arafat: „Trădătorii nu au ce căuta în România”

Diana Șoșoacă a fost amendată de CNCD cu suma de 5000 de lei pentru mai multe declaraţii xenofobe făcute la adresa lui Raed Arafat. Nici Mihail Neamțu nu a scăpat de acest lucru, acestuia fiindu-i aplicat doar un avertisment.

„Afirmaţiile: „de ce nu se duce domnul Raed Arafat în ţara lui de baştină”, „vorbeşte despre dânsul la persoana a III-a, probabil că i se trage din limba ţării sale natale”, „nu ştiu cum domnul Raed Arafat şi-a luat examenul de cetăţenie”, „trădătorii nu au ce căuta în România” constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G. 137/2000, republicată”, se arată în hotărârea CNCD.

Te-ar mai interesa: Motivul nebănuit pentru care te îngrași repede și ...

Pe lângă sancţionarea Dianei Şoşoacă, CNCD a mai decis ca, tot pentru afirmaţii discriminatorii la adresa lui Raed Arafat, Mihail Neamţu să fie sancţionat cu avertisment contravenţional, hotărârea fiind adoptată cu unanimitate de voturi.

„Afirmaţiile: ‘vorbeşti română suficient de prost, încât să nu mă simt reprezentat de tine’, ‘mă simt reprezentat ca român de cel care vorbeşte corect română’, ‘sper că ştii limba română corect, este totuşi o condiţie pentru a fi român’ constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G. 137/2000”, a mai decis CNCD.

Te-ar mai interesa: Beatrice Mahler, despre administrarea antiviralelo...

Reacția lui Raed Arafat după ce Diana Șoșoacă a fost amendată cu 5.000 de lei de CNCD. „Nimic nu poate fi schimbat până nu este înfruntat”

Joi, 13 ianuarie, Raed Arafat a comentat pe pagina sa de Facebook, faptul că senatorul Diana Șoșoacă a fost amendat cu 5.000 de lei pentru afirmaţii discriminatorii la adresa sa.

„James Baldwin spunea: “Nu tot ceea ce este infruntat poate fi schimbat, dar nimic nu poate fi schimbat pană nu este infruntat.”

Mai jos aveti comunicatul Consiliului Combaterii Discriminarii privind amendarea d-nei Diana Sosoaca si sanctionarea d-lui Mihail Neamtu, in urma sesizarii mele privind afirmatiile rasiste spuse de cele doua personaje in spatiul public.

Te-ar mai interesa: Cum să îți pui pofta în cui. Un nutriționist cunos...

Rasismul si xenofobia reprezinta o boala terminala a unei societati si trebuie infruntate si invinse inainte ca ele sa devina o parte din “normalitatea” in care traim. Astfel de afirmatii, indiferent cui sunt ele adresate, nu trebuie tolerate intr-o societate democratica a socolului 21. Istoria ne-a aratat ce poate face rasismul, xenofobia si indemnul la ura, astfel incat este obligatia noastra sa reactionam de indata daca nu vrem ca istoria sa se repete!”, a scris Raed Arafat.

Te-ar mai interesa: Cinci semne de alarmă care dezvăluie că ai un fica...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private