luni, iulie 4, 2022

Demiterea lui Vlad Voiculescu nu a rămas fără răsunet atât în scena politică, cât și în lumea medicală. Cu acest prilej, Monica Pop și-a exprimat opinia vis-a-vis de această situație.

„În primul rând, păcat că s-a întâmplat asta atât de târziu, pentru că, pur şi simplu, nu înţeleg. Eu nu fac politică, dar nu înţeleg. Cum a fost posibil, în primul rând, să îl pună ministru al Sănătăţii, după gafele enorme făcute în primul mandat?

Te-ar mai interesa: Ulei de măsline pe piele. Medic român: Nu faceți d...

În al doilea rând, după tot ce s-a întâmplat, pentru că e răspunzător de o droaie de lucruri. Va răspune el pentru tot ce s-a întâmplat între timp? Eu nu înțeleg cum e posibil să fie oameni care îl susțin. Nu înțeleg asta, oricine ar fi. Am văzut inclusiv vreo doi actori. Este descalificant pentru ei, pentru că nu se poate să nu vadă. Vezi, și copilul tău când greșește acasă, îl pedepsești dacă trebuie. Cum e posibil să fi suportat în halul ăsta, de repetate gafe.

„Tot ce a făcut băiatul ăsta este împotriva sistemului de sănătate și a oamenilor din țara asta”

E posibil ca un om ca domnul Barna să îl susțină? Se poate asta? Nu înțeleg, pur și simplu. Sunt nevăzători? Să vină la oftalmolog. Eu nu înțeleg ce se întâmplă. Nu înțeleg cum, că puteau foarte bine să îl revoce, sau să îl schimbe ei pe motive de sănătate. Eu îi doresc să fie sănătos, dar găseau motive pentru care să îl schimbe. Fără jigniri, fără nu știu ce. Să îl schimbe ei. Știți foarte bine că sunt și membri USR care l-au criticat. Cum e posibil să rămână atâta timp și să îl mai și susțină, acum când a făcut gafă după gafă și după gafă.

Te-ar mai interesa: Cristina Bălan, mamă a gemenilor cu sindrom Down: ...

„Demiterea este foarte clar că a făcut-o doamna Moldovan”

Deci asta a fost picătura care a umplut, pentru că nu se poate aşa ceva. Eu cred că emisiunea de aseară a fost artizanul aflării acestui ordin. Incredibil şi incalificabil. Nu pot să înţeleg aşa ceva. Când conduci ştii foarte bine că are cineva drept de semnătură, dar până la un punct. Uitaţi-vă ce a scris din punct de vedere juridic domnul Piperea şi o să vedeţi acolo, că doamna aceasta nu avea dreptul să semneze pentru ministru, decât anumite lucruri şi asta nici într-un caz, atunci când afectează populaţia. Nu avea dreptul să semneze pentru el. Eu am înţeles că ministrul nici nu ştia. Ea a spus că sigur că ştia. Nu ştiu dacă e aşa, sau nu. Înclin să cred că nu, dar nu ştiu”, a spus Monica Pop, miercuri, la Antena 3.

Te-ar mai interesa: Vești despre românca ucisă de un rechin. MAE: Se a...

Demiterea lui Vlad Voiculescu

Administrația Prezidențială anunță într-un comunicat că Președintele Iohannis a semnat decretul de revocare a lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății. Totodată, ordinul de demitere al secretarului de stat, Andreea Moldovan, a fost publicat în Monitorul Oficial.

Anunțul privind demiterea acestora vine la o zi după ce Ministerul Sănătăţii a modificat modul de calcul al incidenței epidemice, după care se instituie carantina zonală. Decizia de demitere a ministrului Sănătății a provocat tensiuni în coaliția de guvernare. Deputatul Ionuț Moșteanu (USR) a declarat că se ia în calcul ieșirea de la guvernare, în timp ce Dacian Cioloș l-a criticat pe Florin Cîțu, despre care a spus că a procedat într-un mod ”inacceptabil”. În schimb, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că ”decizia este a premierului, nu se comentează, ci se aplică. Coaliția trebuie să meargă mai departe, deoarece ea nu s-a format pentru un singur om și nici pentru un singur partid”.

Te-ar mai interesa: Tudor Ciuhodaru: măsuri de prim ajutor în cazul în...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private