sâmbătă, aprilie 1, 2023

Femeile care au apelat la proceduri de înfrumusețare cu acid hialuronic pot mainfesta o serie de reacții adverse la vaccinul anti-covid-19. Pentru a înțelege mai bine acest fenomen, am apelat la punctul de vedere a medicilor esteticieni.

Medic dermatolog: „se pot vaccina chiar dacă au accid hialuronic injectat la nivelul feţei”

”Această  temere a fost justificată deoarece a pornit de la trei cazuri care au fost raportate la vaccinul Moderna. Au fost trei paciente care au fost injdectate anterior cu acid. Se pot întâmpla reacţii inflamatorii locale după orice vaccinare, nu numai după vaccinul anti-COVID. Noi am linişit pacientele şi să le liniştim în continuare şi să le spunem că se pot vaccina chiar dacă au accid hialuronic injectat la nivelul feţei. Se pot vaccina liniştite, fără niciun fel de probleme”, a spus Mirela Susan, medic primar dermatolog.

Te-ar mai interesa: Cum îți poți da seama că cineva ți-a făcut farmece...

Reacțile adverse la femeile care s-au injectat cu acid hialuronic

Conform medicilor specialiști, reacțiile adverse manifestate sunt un răspuns al sistemului imunitar la substanțele noi detectate în organism, cum ar fi acidul hialuronic.  Pentru a evita astfel de reacții aderse, medicii esteticieni recomandă doamnelor care vor să se vaccineze să ia o pauza de la intervențiile cu acid hialuronic.

”Trebuie lăsată o perioada de timp în general. Eu recomand între două şi patru săptămâni, apoi să se vaccineze. Cam la o lună este sigur se pot vaccina anti-COVID. Trebuie lăsat un anumt timp să se aşeze acidul hialuronic şi lucrurile să vedem că sunt pe un făgaş bun”, adaugă medicul.

Te-ar mai interesa: Plante cu efect de antibiotic eficiente în cazul i...

Şi medicii de familie sunt de părere că reacţiile nu sunt periculoase

Femeile trebuie să ştie că pot apela oricând la servicii medicale în condiţiile în care reacţiile se agravează.

Unele femei spun că nu vor renunţa la intervențiile cu acid hialuronic şi preferă să amâne vaccinarea anti-covid, de dragul frumuseţii.

Femeile din întreaga lume apelează la astfel de proceduri de înfrumusețare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private