duminică, februarie 5, 2023

Remedii naturale care îți curăță sângele de toxine.

Pentru a a menţine în formă cele mai fine şi delicate vase de sânge este important să le furnizăm substanţele hrănitoare de care au nevoie. În contextul în care bolile cardiovasculare provoacă de 4 ori mai multe decese decât celelalte cauze, medicii deși știu că este necesară curățarea vaselor. Din anumite motive, însă, medicina română o neglijează.

Te-ar mai interesa: Atenție! Unghiile care se exfoliază pot anunța o b...

Majoritatea medicilor prescriu remedii pentru scăderea tensiunii arteriale în cazul hipertensiunii. Acestea însă nu sunt menite să vindece, ci au un efect temporar. E necesar ca vasele sanguine să fie curățate. Atunci când circulaţia este slabă, încetinită sau blochează fluxul sanguin înseamnă că celulele din organismul nu pot obţine tot oxigenul şi nutrienţii de care au nevoie.

Iată cele mai cunoscute remedii naturale care îţi poţi îmbunătăţi circulaţia sângelui:

Remedii naturale care îți curăță sângele de toxine

Ceai de mesteacăn: beneficii şi contraindicaţii - Doftoria.ro

 • Infuzie din frunze de mesteacăn

O lingură de frunze la o cană de apă clocotită. După ce se strecoară, se lasă să se răcească, se adaugă un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu şi se bea câte o înghițitură pe parcursul unei zile.

Te-ar mai interesa: Medicamentul minune cu care slăbesc rapid vedetele...

 • Macerat de vâsc

Într-o cană cu apă rece se pune o linguriță de vâsc şi se lasă de seara până dimineața când se încălzește puțin, se strecoară şi se bea pe parcursul unei zile. Nu se recomandă mai mult de 30 de zile pentru că vâscul poate fi toxic.

 • Polen, lăptișor de matcă, tinctură de propolis

Într-un borcan de 800 ml se pun 100 g polen, 5 g lăptișor de matcă, 25 ml tinctură de propolis, se umple borcanul cu miere, de preferat de pădure, se amestecă bine şi se lasă 2-3 zile, amestecând de câteva ori cu o lingură de lemn. Se ia câte o lingură în fiecare dimineață.

Te-ar mai interesa: Cea mai sănătoasă dietă din lume. Prelungește viaț...

Ceaiul de Anghinare - Beneficii si Contraindicatii - Ceaiuri Naturale

 • Infuzie de anghinare

O lingură de plantă opărită cu ½ litru de apă, după 10 minute se strecoară. Înainte cu 30 minute de micul dejun se bea o cană de lichid, restul înaintea celorlalte două mese principale.

 • Infuzie din măceșe

Frunze de coacăz negru, flori şi frunze de păducel amestecate în cantități egale. Se toarnă apă clocotită peste 1-2 lingurițe din acest amestec şi după ce se infuzează 15 minute, se strecoară şi se beau 2-3 căni pe zi.

Te-ar mai interesa: De ce recomandă nutriționiștii zeama de varză mura...

Metode să-ţi îmbunătăţeşti circulaţia sanguină

☕ Paducelul - Ceai de paducel beneficii pentru sanatate

 • Infuzie de păducel

Infuzie dintr-o lingură de fructe de păducel opărite cu o cană de apă clocotită. După 15 minute, se strecoară şi se bea pe parcursul zilei.

 • Infuzie din muguri de plop negru şi salvie

Infuzie din muguri de plop negru şi salvieîn părți egale: o linguriță la o cană de apă clocotită. Strecurat, se beau 1-2 căni pe zi.

Păpădia, planta miraculoasă cu efecte vindecătoare pentru ficat, dar pericol pentru stomac

 • Tinctură de rădăcină de păpădie, de brusture și de urzică

Tinctură din rădăcină de păpădie, rădăcină de brusture şi rădăcină de urzică în cantități egale. Într-un borcan de 800 ml, se pune ½ pahar cu amestec mărunțit sau pulbere din cele trei rădăcini şi se toarnă două pahare de alcool rafinat şi ½ pahar cu apă. Borcanul se închide ermetic şi se lasă să macereze timp de două săptămâni, agitând zilnic. Se strecoară prin tifon dublu şi se păstrează în sticle închise la culoare. Înainte de fiecare masă principală, se bea câte un pahar cu apă în care s-a pus o linguriță din tinctură. După trei săptămâni, se face o pauză de cel puțin o săptămână.

Te-ar mai interesa: Cum ne ajută, de fapt, iodura de potasiu și de ce ...

 • Tinctură din petale proaspete de trandafir de dulceață

Câte o linguriță într-un pahar cu apă de 3 ori pe zi, timp de 30 de zile cu 7 zile pauză.

 • Tinctură din trifoi roșu de câmp

Se pun într-un borcan 200 g plantă, se toarnă 250 ml alcool de 40°. După 10 zile se strecoară, iar frunzele şi florile se storc. Se consumă câte o lingură într-un pahar cu apă după masă şi înainte de culcare timp de 4 săptămâni.

Ceaiul de cătină: Medicamentul natural suprem pentru creșterea imunității. Iată cum trebuie preparat

 • Decoct din fructe de cătină

O linguriță de fructe se opăresc cu o cană de apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi.

 • Decoct din fructe de coacăz negru

Decoct dintr-o lingură de fructe de coacăz negru fierte 5 minute în 250 ml apă. Se beau două căni pe zi.

Alimente, ceaiuri, condimente pentru circulația sângelui

Ceaiul de Paducel - Beneficii si Contraindicatii - Ceaiuri Naturale

 • Decoct de măceșe

Decoct dintr-o lingură de măceșe fierte 5 minute în 250 ml apă, se beau două căni pe zi.

 • Decoct din arnică, coada șoricelului și sunătoare

Decoct dintr-un amestec dintr-o lingură de arnică, 4 linguri de coada șoricelului şi 4 linguri de sunătoare: peste o lingură din acest amestec se toarnă o cană de apă rece şi după 2 ore, se fierbe 3-4 minute. După cca 15 minute, se strecoară şi se bea pe parcursul unei zile.

 • Boabe de muștar galben

Cu jumătate de oră înainte de fiecare masă principală se înghite cu apă o lingură cu boabe de muștar galben nemestecate.

 • Macerat de usturoi cu lămâie

Macerat de usturoi cu lămâie: se pun într-un borcan de un litru o căpățână de usturoi zdrobit cu zeamă şi coaja unei lămâi. Se acoperă cu un litru de apă clocotită, se închide borcanul şi se lasă la macerat timp de două zile. Se ia câte o lingură de trei ori pe zi.

 • Ulei de somon

Consum zilnic de ulei de somon sau capsule cu Omega-3.

 • Ulei din semințe de in

Ulei din semințe de in preparat la rece, câte o lingură în salate.

 • Drojdie de bere

Câte o linguriță de drojdie de bere proaspătă la fiecare masă.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private