Sari la conținut

Remediile naturiste pentru tratarea acneei. Funcționează sau nu?

tratarea acneei

Acneea este o afecțiune comună a pielii, la nivel mondial afectând aproximativ 85% din populația tânără. Tratamentele convenționale pentru tratarea acneei, precum acidul salicilic, niacinamida și peroxidul de benzoil par a fi cele mai eficiente, însă pot provoca efecte adverse neplăcute.

Din aceste motive, persoanele care suferă de această afecțiune a pielii au analizat variantele naturale. Tratarea acneei se poate face cu produse naturiste, iar conform Healthline, 77% dintre pacienți au încercat medicina alternativă la un moment dat. Astfel de remedii au nevoie de studii științifice aprofundate, însă dacă vrei să încerci câteva opțiuni, iată ce se recomandă!

Suplimentele cu zinc

Zincul este un nutrient esențial, responsabil pentru dezvoltarea celulelor, producția de hormoni și stimularea metabolismului. Unele studii indică faptul că persoanele cu acnee au un nivel de zinc scăzut, spre deosebire de cele cu pielea curată. De asemenea, administrarea orală a suplimentelor cu zinc au redus afecțiunea, potrivit unor specialiști.

Tratamentul topic cu ulei din arbore de ceai

Uleiul din arbore de ceai este un ulei esențial cu proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii. Comparat cu peroxidul de benzoil, persoanele care au folosit ulei din arbore de ceai au fost mult mai mulțumite. Acestea au manifestat mai puține efecte adverse (piele uscată, iritație, roșeață). Este foarte important ca uleiul să fie diluat înainte de aplicare, deoarece este foarte concentrat. În mod ideal, tratamentul ar trebui să conțină o parte ulei din arbore de ceai și 9 părți apă. Amestecul se poate aplica local, pe zonele afectate, cu un bețișor cu vată.

Aloe vera

Aloe vera este folosită frecvent pentru a trata iritații, arsuri și alte leziuni ale pielii. Această plantă conține acid salicilic și sulf, elemente esențiale în tratarea acneei. Se poate aplica de câteva ori pe zi, precum o cremă normală. Pentru cele mai bune rezultate, îl poți obține direct de la plantă, însă dacă vrei să cumperi gelul asigură-te că este 100% natural, fără alte ingrediente.

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel