duminică, octombrie 2, 2022

Remediul natural pe care Biblia îl menționează încă de la începturile ei este ramura de măslin. Planta măslinului este cultivată din cele mai vechi timpuri, iar oamenii au reușit să îi găsească utilizări în alimentație, dar mai ales în medicină.

Măslinul (Olea europaea L) este un arbore cu frunze groase, ce au forma unei suliţe, de culoare verde-deschisă (pe partea superioară) şi albă-argintie (pe partea inferioară).

Te-ar mai interesa: Unitate medicală închisă din lipsă de curent. Comu...

Măslinul se cultivă pe scară largă în regiunile mediteraneene, în special pentru fructele acestuia (măslinele), dar şi pentru funze şi lemn.

Măslinul conţine săruri minerale (potasiu, calciu, fier, fosfor, cupru, mangan, magneziu, protide), vitamine (A, B1, B2, C, E), acizi graşi nesaturaţi sau monosaturaţi şi fibre (100 grame de măsline echivalează cu 240Kcal.).

Frunzele mature ale măslinului se culeg în aprilie şi martie, înainte să apară mugurii de flori, iar apoi sunt uscate şi măcinate pentru utilizarea în infuzii, extracte şi tincturi, sau pot fi combinate cu alte plante.

Te-ar mai interesa: Sănătatea emoțională înseamnă mai puține boli. Ce-...

Frunza de maslin ofera organismului compusi polifenoli naturali si este cunoscuta pentru proprietati terapeutice ce combat pneumonia, gonoreea, tuberculoza, gripa, meningita, herpesul, hepatita B si multe alte boli, datorita continutului de oleuropeina.

Rețeta ceai de frunze de măslin:

Ingrediente necesare pentru remediul natural ideal în viața ta:

  • 15-20 frunze uscate de maslin,
  • 200-300 ml apa fiarta

Puneti frunzele in apa fiarta si lasati-le la foc pentru inca 2-3 minute. Mentineti la infuzat pentru inca 10 minute si scoteti-le. Puteti consuma ceaiul rece sau cald. Puteti adauga miere sau lamaie, dupa gust.

Te-ar mai interesa: MIRACOLELE meloterapiei! Ce muzică să ascultăm dac...

Acest ceai trebuie consumat zilnic pentru tratarea diferitelor boli. Se recomanda consumul preventiv al acestui ceai.

Ceaiul din Frunzele de Măslin are la bază frunze nefermentate. Astfel, aproape toate substanțele active din frunze rămân proaspete și integre. Aroma sa este o reminiscență a gustului proaspăt de fân a ceaiului verde, dar nu conține cafeină, ceea ce face din aceasta o alternativa interesantă la ceaiul verde și la cafeaua verde.

Te-ar mai interesa: Ce să nu aștepți niciodată de la alții. Dezamăgiri...

Acesta poate fi băut seara fără ezitare, deoarece nu vă va supăra digestia. De asemenea, pentru regenerarea după efort este o plăcere să consumați o ceașcă de infuzie din Frunzele de Măslin.

Beneficiile acestui remediu natural

Reduce riscul de cancer

Frunzele de maslin au capacitatea de a incetini procesul angiogen care declanseaza cresterea celulelor cancerigene. Oleuropeina, substanta principala continuta de frunzele de maslin, are efect antioxidant si o proprietate antiangiogenica puternica. Aceasta previne reproducerea si atenuarea celulelor tumorale avansate.

Te-ar mai interesa: Ceaiul pe care Regele Charles îl bea în fiecare di...

Remediul natural care reîntinerește pielea și țesuturile

Un studiu apărut pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate din America arată că frunzele de măslin conţin mai mulţi polifenoli, mai exact substanţe antioxidante puternice ce previn îmbătrânirea prematură a ţesuturilor. O substanţă activă cu proprietăţi antioxidante este oleuropeină, care în organism este metabolizată într-o altă substanţă, care are la rândul ei proprietăţi antimicotice.

Remediul natural care întărește imunitatea

Frunzele de maslin contin o cantitate mare de proprietati antivirale. Ele au capacitatea de a preveni infectiile si raceala.

Scade valorile ridicate ale tensiunii arteriale

Ceaiul din frunze de maslin are proprietati antihipertensive care reduc valorile ridicate ale tensiunii arteriale si presiunea sangelui, prevenind in acelasi timp riscul complicatiilor cardiovasculare.

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private