Sari la conținut

Renunță la furie și ură. Prof. Dulcan: Ne trezim cu demență, cum ar fi boala Alzheimer

prof. dr. Constantin Dulcan
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Secretele unei vieți fără boli

Profesorul Constantin Dulcan a explicat în noua sa carte de ce este important să ne ferim cât de mult putem de ură și furie. Potrivit spuselor sale, vorbim despre sentimente nocive, cu efect de stres, care au efecte devastatoare asupra organismului.

„Ura este un sentiment nociv, cu efect de stres. Stresul înseamnă un exces de cortizol din glanda suprarenală, un exces de adrenalină și noradrenalină, care duce la vasoconstricție atât la nivel cerebral, cât și la nivel cardiac. Pur și simplu, aceste organe nu mai sunt hrănite adecvat și, treptat, treptat, așa cum spune vorba aceea din popor, ața se rupe acolo unde este mai subțire. ”

„Când avem o criză de furie mor cu mult mai mulți neuroni decât în mod normal. Pe vremea studiilor mele, se spunea că avem circa o sută de miliarde de neuroni. Cineva i-a numărat, pesemne. Altcineva a spus că ar fi undeva la 80 spre 100 de miliarde, probabil. Într-un milimetru de substanță deja sunt milioane de conexiuni.

Dacă stăm fără să facem nimic, doar stăm și ne uităm la televizor, mor cam două mii de neuroni pe zi. Cu cât mă înfurii mai mult, mor zeci de mii de neuroni. Dacă stresul este continuu, la un moment dat ne trezim cu demență, cum ar fi boala Alzheimer. Din nefericire, frecvenţa acestei boli este din ce în ce mai mare.”

Stresul, o chimie care este nocivă pentru organism

Având în vedere situațiile dificile cu care ne confruntăm în ultimii ani, mulți sunt curioși să afle cum trebuie să procedăm pentru a ne menține calmi și echilibrați. Profesorul Constantin Dulcan spune că avem nevoie de încărcare energetică!

„Suntem într-un moment foarte dificil, cu mari riscuri și în primul rând trebuie să ne menținem calmul. Să fim cât se poate de liniștiți, pentru că dacă noi ne epuizăm deja dinainte de a întâmpina acest pericol, de a veni acest pericol, este fără îndoială că atunci sănătatea noastră este pusă și ea în pericol.

Din nefericire, venim după o pandemie în care oamenii din nou au teama de boală, știm foarte bine, a fost incluși în acel lockdown, au suportat toate rigorile legilor de atunci.

Și eu cred că din punct de vedere al energiei psihice, al răbdării, al posibilitățile noastre de adaptare care se numește reziliență de fapt de toate mea vorbește despre asta din capacitatea de a te adapta la stres cât se poate de rapid.

Populația noastră este deja în mare parte epuizată

Din punctul ăsta de vedere este un moment nefericit, populația noastră este deja în mare parte epuizată și avem nevoie, cu alte cuvinte, de încărcare energetică.

Avem nevoie să ne facem măcar micile noaste bucurii. Noi nu putem evita stresul, stresul înseamnă o chimie care este nocivă pentru organism, dar putem să ne facem fiecare din casa noastră o nișă în care cel puțin în acel moment în care să încercăm să trăim sentimentul de bucurie, sentimentul de satisfacție.

Și sigur că da, e nevoie să ne rugăm, e nevoie să înălțăm privirea la nivel de univers. În afară de Dumnezeu, pe lumea asta cine mai poate salva?

Spune că suntem prea mulți. Nu e adevărat, nu este adevărat. Noi putem hrăni Terra dacă aceste bunuri s-ar distribui într-o manieră în care să fie covenabilă tuturor, fără niciun fel de teamă”, au fost sfaturile pe care profesorul le are pentru noi, potrivit Antena 3.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel