duminică, august 1, 2021

Reprezentanții companiei Moderna au făcut anunțul mult așteptat. „Aceste noi date sunt încurajatoare”

Reprezentanții companiei Moderna au declarat că vaccinul produce anticorpi de protecție împotriva

variantei Delta care se răspândește în Europa, în SUA, dar și în multe alte părți ale lumii. Mai mult, cercetările arată că răspunsul imun este mai puternic în fața tulpinii Delta decât în fața celei Beta, descoperită în Africa de Sud.

Cercetătorii Moderna au testat probe de sânge de la opt persoane pentru anticorpi împotriva versiunilor proteinei spike din diferite variante ale coronavirusului, inclusiv delta, care a apărut în India. Vaccinul „a produs titruri neutralizante împotriva tuturor variantelor testate”, a declarat compania într-un comunicat.

De asemenea, nivelurile de

anticorpi au fost reduse de 4,2 ori față de tulpina ETA găsită pentru prima dată în Nigeria și de opt ori față de o nouă variantă identificată în Angola numită A.VOI.V2.

„Ne menținem angajamentul de a studia noile variante, de a genera date și de a le împărtăși pe măsură ce acestea devin disponibile. Aceste noi date sunt încurajatoare și ne întăresc convingerea că vaccinul Moderna COVID-19 oferă protecție împotriva variantelor nou detectate.

Aceste constatări evidențiază importanța continuării vaccinării populațiilor”, a declarat Stéphane Bancel, director executiv al Moderna, potrivit bloomberg.com.

De altfel, cercetările arată că răspunsul imun este mai puternic în fața tulpinii Delta decât în fața celei Beta, descoperită în Africa de Sud. Astfel, compania americană subliniază că vaccinul ”a produs titruri neutralizante împotriva tuturor variantelor testate”.

Comparativ cu cantitatea de anticorpi produși împotriva versiunii principale a virusului, nivelurile de anticorpi neutralizanți împotriva variantei Delta au fost reduse de două ori, dar sunt considerate a fi suficient de ridicate pentru a preveni boala.

Ultimele stiri

Parteneri