Din cuprinsul articolului
Reputat medic oncolog, despre alimentele care cresc riscul de cancer. Acesta spune că ne distrug sănătatea și că nu ar trebui să le mai consumăm. Iată despre ce este vorba.
Medicul Nichole Andrews dezvăluie că refuză să consume un aliment destul de prezent în alimentația tuturor. Este vorba despre carnea procesată.
Cu peste 300.000 de urmăritori pe Instagram, dieteticianul oncolog Nichole Andrews evidențiază rolul esențial al obiceiurilor alimentare în prevenirea, tratarea și recuperarea în urma cancerului. Andrews spune că de cele mai multe ori, alegerile noastre alimentare pot influența extrem de mult procesele biologice, precum repararea ADN-ului, inflamația și reglarea hormonală. Acesta spune că toate acestea sunt în strânsă legătură cu dezvolarea de cancer.
Cele mai periculoase alimente
Printre cele măi dăunătoare alimente care există, ar fi bine să ne ferim de cele care conțin carne procesată, dezvăluie oncologul Nichole. Conform unor studii, consumul de bacon, cârnați și suncă etc., poate crește riscul de a face cancer colorectal.
Carnea procesata. De ce reprezinta un pericol
Specialistii de la IARC sustin că 50 de grame de carne procesată, consumată zilnic, duce la creșterea riscului de a dezvolta cancer colorectal.
Mai mult, acest obicei alimentar poate dezvolta și alte probleme de sănătate, de la obezitate, boli cardiovasculare, diabet zaharat, boli de stomac pana la diferite tipuri de cancer.
Ce sunt alimentele procesate
Alimentele procesate, de la biscuiti, faina pana la carnea procesata sunt alimente care in urma procesului de prelucrare isi pierd principalele substante nutritive, vitamine si minerale, iar aditivii care sunt adaugati in ele sunt nocivi pentru sanatatea omului.