marți, august 16, 2022

Dezvoltarea armonioasă a copiilor depinde atât de sănătatea emoțională, cât și de cea fizică. Adesea, însă, sănătatea emoțională este neglijată, lucru ce poate lăsa urme mult mai adânci în viața copiilor și viitorilor adulți.

În România, unul din doi copii este supus unei forme de violență fizică, emoțională și sexuală, potrivit Organizației Salvați Copiii România, anunță RRA.

Te-ar mai interesa: Studiu. Bebelușul poate semăna cu primul partener ...

Și în județul Giurgiu au crescut îngrijorător abuzurilor asupra copiilor. Anul trecut au fost înregistrate sute de sesizări în acest sens, arată un raport la Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului de acolo.

Grav este faptul că, de cele mai multe ori, părinții sau rudele sunt cele care îi abuzează pe copii, și acestea sunt doar datele oficiale. Dincolo de aceste cifre, realitatea este și mai cruntă.

Ce s-a dispus pentru unii dintre copii aflați de la Denisa Cristescu, purtător de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu.

Te-ar mai interesa: Deficit de vitamina B12: SEMNE la nivelul picioare...

Sănătatea fizică și emoțională a copiilor, în pericol

„Pentru 17 copii au fost instituite măsuri de protecție specială: plasament în regim de urgență la Centrul de primire în regim de urgență sau al asistenți maternali profesioniști, cu acordarea de servicii sociale în cadrul sistemului de protecție. Ceilalți copii au rămas în familii, în monitorizarea primăriei de la domiciliul copilului și în atenția DGASPC”, a declarat Denisa Cristescu, purtător de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu.

Te-ar mai interesa: Cum arată fiicele Danei Budeanu. Gemenele au 17 an...

Abuzurile asupra copiilor pot avea implicații negative în dezvoltarea lor fizică, morală sau socială, spu specialiștii.

„Avem de-a face cu lucruri foarte grave, cu lucruri care duc, mai devreme sau mai târziu, la tot felul de alte tulburări de ordin psihic. Tulburări de dezvoltare, tulburări de comportament”, a explicat Mihaela Covțun, psihoterapeut.

Există două numere de telefon unde minorii pot cere sprijin nonstop gratuit, dacă se află în pericol. Există numărul 983, care este un serviciu furnizat de Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și numărul 116.111, care aparține Asociației Telefonul Copilului.

Te-ar mai interesa: Studiu. De ce bărbații se confruntă cu un risc mai...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private