Sari la conținut

Restricțiile se vor schimba pentru localitățile cu această rată de infectare! Masca, obligatorie și în spațiile deschise

Recent, CNSU a decis ca restricțiile anti-COVID să fie modificate pentru localitățile în care rata de incidență depășește 6 cazuri la mia de locuitori. Iată care sunt principalele modificări și ce se va întâmpla cu programul școlilor.

Evoluția situației epidemiologice este cel puțin îngrijorătoare, susțin specialiștii. Ieri, România a înregistrat peste 12.000 de cazuri pozitive de Covid-19, în timp ce numărul persoanelor internate, la nivel național, depășește 12.ooo de persoane.

De asemenea, au fost raportate 176 de decese, dintre care două au fost înregistrate la copii de până în 9 ani. Majoritatea persoanelor decedate nu erau vaccinate.

Schimbarea restricțiilor pentru aceste localități

masca de protecție

România doboară record după record în ceea ce privește bilanțul zilnic al cazurilor de COVID. În același timp, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis schimbarea restricțiilor care se aplică în localitățile în care se depășește rata de incidență de șase cazuri la mia de locuitori. Propunerile CNSU ar urma să fie aprobate astăzi de guvern, comunică RRA.

Ministerul Sănătății și cel al Educației pot modifica ordinul comun pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în școli în condiții de siguranță epidemiologică, în sensul permiterii participării cu prezență fizică la cursuri a tuturor copiilor, indiferent de rata de incidență cumulată.

Se propune utilizarea testelor rapide antigen cu probă de salivă pentru elevi și dascăli și majorarea stocurilor de urgență medicală cu produse, materiale și echipamente sanitare necesare vaccinării.

Restaurantele, sălile de spectacol și cele de sport nu se mai închid când incidența ajunge la șase cazuri de COVID la mia de locuitori, dar vor putea funcționa doar până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, unde vor avea acces doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală.

Regula de participare este valabilă și pentru evenimente private, precum nunți sau botezuri.

Purtarea măștii de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel